labdarúgás

2021.10.28. 09:17

Házigazdaként nyerne a válogatott

A megyénk legjobbjaiból verbuvált csapatot idén is Lukács Tibor és Kiss Tamás készíti fel.

MK

Két éve nagyszerűen szerepelt a válogatottunk Mezőkövesden

Fotó: MLSZ megyei igazgatóság

Újra megrendezik a Megyei Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornáját, az északkelet-magyarországi régió mérkőzéseinek a megyénk, azon belül Kisvárda ad otthont, a tervek szerint december 3–4-én.

Hamarosan kijelöli a keretet

Legutóbb két éve rendeztek ilyen tornát, az akkorihoz hasonlóan idén is a Nyírgyulaj edzője, Lukács Tibor irányítja megyénk csapatát, segítője az Ibrány trénere, Kiss Tamás, technikai vezetőként a megyei igazgatóság munkatársa és a Nyíregyháza Spartacus kapusedzője, Pintér László csatlakozott a szakmai stábhoz.

A szokásoknak megfelelően Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Nógrád válogatottja lesz a mieink ellenfele. A két évvel ezelőtti, mezőkövesdi viadalon a szabolcsiak négy meccsből hármat megnyerve a régió első helyén végeztek a pályán, ám a Heves–Nógrád összecsapáson egy játékos jogosulatlanul szerepelt. Előbbiek óvást nyújtottak be, aminek helyt adtak a szervezők, így a torna után átalakult a sorrend, a mieink a második helyre csúsztak vissza. Válogatottunk ebben a kiírásban is jól szerepelne.

– Nagy megtiszteltetés, hogy újra felkértek a válogatott vezetésére – mondta el lapunknak Lukács Tibor, aki második alkalommal készítheti fel a megyénk legjobbjaiból álló csapatot. – Szeretnénk sikeresen szerepelni, hiszen mi vagyunk a házigazdák és legutóbb is jól teljesítettünk. Ugyan a megyei igazgatóság nem mondta ki, mi szeretnénk megnyerni a régiót. A hétvégi bajnoki fordulót még megvárjuk, utána jelöljük ki a keretet, de fejben már nagyjából megvan, kiket hívunk meg. Huszonkét fős csapatot lehet nevezni a tornára, ezt mi is kihasználnánk. Úgy gondolom, a srácoknak is nagy megtiszteltetés, ha bekerülnek a válogatottba.

Már szerdán összejönnek

A tréner elmondta, hogy a tervek szerint jövő szerdától az őszi idény végéig (a november 20-i hétvége) heti egy alkalommal jönne össze a válogatott, majd a bajnokság befejeztével, a maradék két héten további edzések és felkészülési mérkőzések szerepelnek a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában