Hübner Nyíregyháza BS

2021.10.15. 09:07

Megízlelték a magas szintű kosárlabdát

A Falco a nemzetközi szinten megszokott dinamikával játszott.

MK

Bazsó Brúnó védekezik gyerekkori csapattársán, Perl Zoltánon

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Ha van olyan mérkőzés, amire abszolút teher nélkül utazhatott a Hübner-Nyíregyháza BS, akkor az a szerdai volt. Az első öt meccsét elveszítő Cápák a magyar bajnokságban címvédő, jelenleg veretlenül listavezető és Bajnokok Ligája-résztvevő Falco KC Szombathely otthonában léptek pályára. Az eddigi összes meccsen jól tartotta magát a Blue Sharks, a mérkőzések egyes periódusaiban vezetett is, a sárga-feketék ellen viszont egy másodpercig sem volt kérdés.

Szombaton nagyobb esélyekkel

A hat válogatott játékost foglalkoztató hazaiak az első pillanattól gördülékenyen kosárlabdáztak és jól védekeztek, előnyük már a nagyszünetre elérte a huszonöt pontot, amit a harmadik negyedben tovább is növeltek, végül 109–79-re győztek.

– A Falco egyértelműen érvényesítette a tudásbeli fölényét és azzal a dinamikával játszott, amihez nemzetközi porondon hozzászokott – értékelt Pethő Ákos vezetőedző.

– A hazaiak komolyan vették a mérkőzést, mert bár jobban rotálták a csapatot, az alapemberek így is húsz-huszonöt percet játszottak. Örülök, hogy mindenki pályára került tőlünk és megízlelhette, hogy milyen a magas szintű kosárlabda.

A szülővárosába „hazalátogató” Bazsó Brúnó a szezonban először jutott el 7 pontig, Mokánszki Máté újabb jó meccset játszott, 9 pontot szerzett, a megbetegedett és emiatt otthon maradt C. J. Bryce hiányában abszolút vezér volt a 25 pontos Nigel Johnson és kiemelkedett a 21 pontot, 12 lepattanót (ebből 8 támadólepattanó) jegyző Seth LeDay.

A csapatra szombaton fontosabb feladat vár, hiszen Sopronban nagyobb esélyekkel léphet pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában