Rally Hungary

2021.10.22. 21:33

Nikolayék voltak a legszuperebbek

A látványos rabócsiringi gyorsaságival indult a Rally Hungay.

Fotó: DODO FERENC

Pénteken alaposan belecsaptak a lecsóba a 3. Rally Hungary pilótái. Napközben többször is lehetett látni Nyíregyházán a versenyautókat. Előbb amikor a napkori kvalifikációra indultak, majd amikor visszatértek a szervizparkban. A közlekedési szabályokat ugyanúgy be kellett tartaniuk, mint a többi közlekedőknek.

Délután aztán a Kossuth tér felé vették az irányt, itt rendezték be a rajtdobogót. Délután négy után már érkeztek az autók, az utolsó pedig este nyolc után végzett. A rajtdobogóról Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) elnöke, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester indította el a versenyzőket, akik Máriapócs felé vették az irányt, hiszen itt rendezték a szuper speciált.

A RabócsiRingen a világbajnoki színvonalú mezőny villanyfényes fogadására külön fény- és hangtechnikával készülte. A pálya nyomvonalán egy külön erre az eseményre megépített ugrató, és egy megvilágított vízfal tette látványossá a száguldást. A RabócsiRing programja már délután elkezdődött. Volt ralikrossz és kamionos bemutató , utóbbinál Kiss Norbert, a Révész Racing immáron háromszoros Európa-bajnoka ámított el a nézőket. Aztán jött a historic, utána pedig a az ERC majd a rali 1 mezőnye. Ketten rajtoltak és két nyomvonalat váltva kellett teljesíteni, az össztáv 4.8 km volt.

Az ERC-ben az utolsó párban a lengyel Harczik,Gosparczik valamint a WTRC 2-ben világbajnok és Európa-bajnok norvég Mikkelsen és brit Edmondson alkotta duó indult. Mindketten a legújabb fejlesztésű Skodával. Marczykék jobban rajtoltak, 0.7 másodperc volt a reakcióidejük. Féltávnál Mikkelsenéknél volt az előny ám végül a lengyelek nyertek. Ezzel a második helyre ugrottak, mert a legjobb időt az orosz Nyikolay Gryazin, Konstanin Aleksandrov duó teljesítette VW Golffal. A legjobb magyar páros, a Herczig Norbert, Ferencz Ramón duó a hetedik, a megyebeli Trencsényi József, Verba Gábor páros a tizenhatodik helyről várja a folytatást.

Este kilenc körül az országos bajnokságban indulók nyomták a RabócsiRingen. Mivel ez már hivatalos gyorsaságinak számított, a futam után a park fermé várta az autókat, a szervizparkba csak reggel mehetnek gyors finomításokra. Szombaton már jön az igazi rali, küzdelem az idővel, a zempléni gyorsaságikon.

Az ERC élmezőnye az első gyorsasági után

1. Gryazin,Konstantin (oroszok, Volkswagen Polo Gti 2) 1:39.3

2. Marczyk, Gospodarczyk (Škoda Fabia Rally2 Evo 2) 1:39.4

3. Llarena-Fernández (spanyolok, Škoda Fabia Rally2 Evo RC2) 1:39.4

4. Campedelli, Canton (olaszok, Škoda Fabia Rally2 Evo RC 2) 01:39.6

5. Mikkelsen, Edmondson ( Škoda Fabia Rally2 Evo RC2) 1:39.7

7. Herczig Norbert, Ferencz Ramón ( Škoda Fabia Rally2 Evo) 1:40.1

11. Velenczei Ádám, Bacigal Igor (Škoda Fabia Rally2 Evo RC2) 01:40.7

12. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta MkII RC2) 1:41.6

13. Csomós Miklós, Nagy Attila (Škoda Fabia RC2) 1:41.6

14. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volkswagen Polo Gti RC2) 1:41.6

16. Trencsényi József, Verba Gábor (Škoda Fabia Evo RC2) 1:42.1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában