Nemzeti Vágta

2021.10.04. 15:11

Pipacson a győzelmi takaró

Szabadka lovasa nyerte a 14. Nemzeti Vágtát, Ajak és Nyíregyháza a középfutamba jutott.

Pipacsban lehetett gyönyörködni a Hősök terén: Szabó Nikolett, Szabadka lovasa Pipacs nevű lován nyerte a 14. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap. A zsoké Heves, Farkaslaka, Kerekegyháza és Abony lovasát győzte le a fővárosi Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges versenypályán. Nem rajt-cél sikert aratott, hanem nagyot küzdött A 2021 leggyorsabb lovasa címért. Az első hely mellett megkapta a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát, 5 millió forintos jutalmat vehetett át, míg Pipacs hátára győzelmi takarót terítettek.

Szabolcs-Szatmár-Bereget Ajak és Nyíregyháza képviselte. Bak Edinát az ajakiak nevezték be, és a 6 éves kanca, Roven Gidran Rozi nyergében indult el az 5. előfutamban. A futamgyőztes Kerekegyháza lovasa mögött egyetlen másodperccel lemaradva a harmadik helyet ért be, így bejutott a 4. középfutamba, ahol Farkaslaka és Kunadacs után úgyszintén harmadik lett, de ez már nem jelentett továbbjutást. A megyeszékhelyt – miként tavaly – Garai Richárd reprezentálta:

– Óriási élmény volt most is a Nemzeti Vágta. Ügyesen helytállt a lovacska – összegzett a 9 éves kisbéri félvér, Roven Ritmus lovasa. – Tavaly a második helyen jutottunk a középfutamba, most sikerült az első helyen befutni. Nagy erőt adott, hogy a nyíregyházi standon lévő marketingesek nekünk szurkoltak. Úgy érzem, szívvel-lélekkel teljesítettünk. Nagyon hangulatos, közösséget formáló volt a rendezvény. A hobbilovasoknak ez remek fejlődési lehetőség. Sokan jöttek ki, a lelátón nem volt üres hely. Ismét bebizonyosodott, hogy milyen komoly az igény az ilyen programra, és az időjárás is kegyes volt hozzánk.

A kishuszár vágtát Hajdu Fanni, Orosháza lovasa nyerte Nárcisz nevű pónilovával. A nemzetközi futam győztese Csehország lovasa, Lukas Vladyka lett, a másodikként India, a harmadikként Ausztria lovasa ért a célba, a negyedik, az ötödik és a hatodik helyen Olaszország, Mongólia és Suriname versenyzője végzett. A döntősökön kívül még Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Románia és az Egyesült Királyság lovasa versenyzett ebben a számban. Érdekesség, hogy a lovasok a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokról kölcsönkapott, sorsolással kiválasztott shagya-arab őshonos magyar fajtájú lovakkal indultak el, Magyarországot Paizs Gábor képviselte.

Ismét meghirdették a jótékonysági sztárfutamot, ahol Széchenyi Krisztián, Krajnik-Balogh Gábor, Bács Péter, Sipos Imre és Nagy Ervin vetélkedett egymással, a győzelmet Bács Péter színész szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában