ökölvívás

2021.10.28. 14:00

Ricsi éremmel szeretne hazatérni Belgrádból

Az NYVSC-Big Boxing kiválósága szombaton egy mexikói bunyós ellen kezd a világbajnokságon.

mán László

Örök élmény marad, közös fotó a legendával

Fotó: boxing.hu

Nyolcvannyolc ország ötszáztizenegy ökölvívója érkezett meg Belgrádba a felnőtt-világbajnokságra. Az először pénzdíjas megmérettetésen tizenhárom bajnokot avatnak – 48 kg, 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 63,5 kg, 67 kg, 71 kg, 75 kg, 80 kg, 86 kg, 92 kg és +92 kg –, és ötvenkét érmet osztanak ki.

Nem lesz kiemelés az új súlycsoportok miatt, így a sorsolás mindenki számára azonos esélyeket tartogatott. A húszezres Stark Arénában két szorítóban rendezik a mérkőzéseket. Miként arról beszámoltunk, a mieinknél 63,5 kg-ban Kovács Richárd, az NYVSC-Big Boxing kiválósága indul.

– Hatalmas élmény volt a versenyzők számára a világbajnokság megnyitóünnepsége, amelyet telt ház kísért, Roy Jones Jr. énekelt, és rengeteg fény- és látványelemmel volt dúsítva. A megnyitó előtt volt a sorsolás, amely jól sikerült, a szó klasszikus értelmében az első fordulóban nem találkozunk sportági nagyhatalom képviselőjével.

A kapitány bizakodó

– Mindenkinek elmondtam, hogy ugyanolyan szemlélettel kell bemenni a ringbe, nem kell figyelni, melyik országból érkezett az ellenfél. Nagyon bízom a csapatban, pozitív előérzettel várom az elkövetkező napokat – foglalta össze a sorsolás utáni érzéseit és a csapatmegbeszélésen elhangzottakat a szövetség honlapján Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Súlyhozó tréningek

Kovács Richárd szombaton lép majd szorítóba, ellenfele a mexikói Cesar Morales lesz.

– Az első napon szétnéztünk Belgrádban, voltunk a várban, igyekeztünk ráhangolódni az elkövetkezendő napokra – kezdte érdeklődésünkre Kovács Ricsi.

– Én majd csak szombaton lépek szorítóba, addig edzek és szurkolok a többiek meccsén. Súlyhozó tréningek vannak, szerencsére nekem nincs gondom a súllyal. A mexikói ellenfelemről igazából még nem sokat tudok, mindössze annyit, hogy balkezes és kezdeményező. A részletes elemzést még nem végeztük el, de bízom benne, hogy sikerül majd megfelelően felkészüli belőle.

– Egyébként nem könnyű a sorsolásom, de ettől függetlenül éremmel szeretnék hazamenni. Mindent megteszek majd ezért, de az nyilván sok mindentől függ, hogy sikerül-e elérni.

Remek bunyósok sora

– Nagyon sok remek bokszoló van itt a világ minden részéről. A megnyitón Roy Jones Jr. is ott volt, aki a nemzetközi szövetség díszvendége. Kovács István Kokó, az AIBA főtitkára elhozta a magyar csapat főhadiszállására. Ott találkozhattunk vele, és én is készíthettem egy közös fotót.

– Ő egy igazi legenda, egy hatalmas tudású bunyós, hatalmas élmény volt a találkozás – így Ricsi.


A legenda (a Wikipédia alapján)

Joy Roy Levesta Jones (született: 1969. január 16.) amerikai volt profi ökölvívó, ökölvívó-kommentátor, ökölvívóedző, rapper és színész, aki kettős, amerikai és orosz állampolgársággal rendelkezik. 1989 és 2018 között bokszban versenyzett, és négy súlycsoportban több világbajnokságot tartott, köztük középsúlyú, szuper középsúlyú, könnyű és nehézsúlyú bajnokságokat, és a történelemben az egyetlen bokszoló, aki profi karrierjét könnyű középsúlyban kezdte és folytatta, hogy nehézsúlyú címet nyerjen. Mint amatőr az 1988-as nyári olimpián képviselte az Egyesült Államokat, a boksztörténelem egyik legvitatottabb döntése után ezüstérmes lett a könnyű középsúlyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában