Rali

2021.10.07. 08:18

Szuperspeciál a RabócsiRingen, városi verseny Nyíregyházán

Október végén jön a Rally Hungary, itt dőlhet el az elsőség.

mti

Miként arról lapunkban már beszámoltunk, ettől az évtől a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. veszi át a rali Európa-bajnokság (ERC) magyar futamának promóteri feladatait. Nyíregyházán és környékén október 22. és 24. között rendezik meg a versenyt, amely az utóbbi két évben nagy népszerűségnek örvendett és izgalmas csatákat hozott. A küzdelem az idén szorosabb mint valaha, a Rally Hungary pedig a sorozat utolsó előtti futama, így elképzelhető, hogy nálunk dől el a bajnoki cím sorsa.

Címvédésre készülnek

A versenynaptár egyik záró fordulója lévén arra is van esély, hogy hazánkban dől el az Európa-bajnoki cím sorsa. Az ERC állandó magyar résztvevője a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős, amely az idén az élmezőny stabil tagja. Az ERC2 kategóriában az ifj. Érdi Tibor, Csökő Zoltán páros pedig az Európa-bajnoki címvédésért ül volán mögé.

A maximumot kell nyújtani

– Mivel az október 22. és 24. közötti Rally Hungary a versenynaptár utolsó fordulóinak egyike, még inkább ránk irányítja a figyelmet. Itt minden párosnak a maximumot kell nyújtania, hiszen a magyar futam eredménye nagyban befolyásolja a sorozat végeredményét. Az ERC-futam mellett a rali országos bajnokság évzáró futama is lesz a verseny, amelyen szintén nagy csata várható, hiszen a bajnoki címre még többen is esélyesek – vélekedett Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.

Belvárosi száguldás

A rendkívül népszerű rabócsiringi szuperspeciál az idén sem maradhat ki a programból, mint ahogy megtartják az immár hagyományosnak számító nyíregyházi, városi szakaszt is, mégpedig vasárnap délelőtt.

Borítókép: A rabócsiringi szuperspeciál igen látványos | Fotó: rallyhungary

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában