Nyíregyháza

2021.10.12. 09:22

Világkupa-döntők, egyéni rekordok

A Nyíregyházi Sportcentrum úszói már a rövid pályás országos bajnokságra készülnek.

ML

Lányaink a Duna Arénában (balról): Barna Bianka, Hatházi Dóra, Szurovjcsák Ivett és Sztankovics Anna

Fotó: sportcentrum

Hétfőtől ismét hazai medencében edzenek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói. Nevezetesen azok négyen, akik ott voltak a szombaton véget ért budapesti rövid pályás világkupán. Barna Bianka és Hatházi Dóra három-három, Sztankovics Anna és Szurovjcsák Ivett két-két számban állt rajtkőre a három napos megmérettetésen.

Urbin Tamás elégedett

Ketten döntőbe is jutottak, Hatházi Dóra 200 pillangón a nyolcadik, Sztankovics Anna 50 mellen a negyedik helyen zárt. Dóra egy számban, ­Barna Bianka kettőben ért el új rövid pályás egyéni rekordot.

– Ami Anna szereplését illeti, az ötven mell döntőjében a délelőtti idejét 2 tizeddel sikerült megjavítania – kezdte a versenyzők szereplésének értékelését Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum úszó szakágának vezetőedzője.

– Egy világkupán a negyedik hely egyértelműen jó eredmény. Dórinak a 200 pillangón a döntőbe jutása szintén nagyon jó eredmény, ráadásul egyéni rekordot is úszott.

Készülnek a bajnokságra

– Bianka serdülőként nagyon sokat tanult a felnőttek között és 100 és 200 mellen is egyéni csúcsot úszott, így vele is elégedett vagyok. Ivett még keresi a formát, neki elég nagy lemaradást kell behozni a Covid után. Sajnos az akkori betegség nyoma még meglátszik az úszásán – így Urbin Tamás.

A mieink elkezdték a felkészülést a rövid pályás országos bajnokságra, ami öt hét múlva, november 11–14 között lesz Kaposváron. Remélhetőleg hasonló jó eredményekkel és helyezésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában