Labdarúgás

2021.11.27. 09:04

A legfontosabb a győzelem lenne

A patinás kerületi klub ellen kell feledtetni a pontvesztéseket.

ML

20211124 Békéscsaba Békéscsaba 1912 Előre - Nyíregyháza Spartacus FC NB II-es labdarúgó mérkőzés Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap Képen: #4 FARKAS MÁRK, #10 PAKU ROLAND

Fotó: Bencsik Ádám

Régen látott vendég látogat vasárnap a Szpari albérletébe, azaz a balmazújvárosi stadionba. A III. Kerületi Torna és Vívó Egylet a Nagykanizsa és az Újpest után hazánk harmadik legrégebbi sportklubja.

Az óbudai kék-fehéreket 1887-ben alapították, legnagyobb sikerét 1931-ben érte el a csapat, amikor a Fradi 4–1-es legyőzésével megnyerte a Magyar Kupát. Az élvonalban 1913–1937 között megszakítás nélkül szerepelt.

Ez a dicső múlt, a jelen pedig az, hogy az előző szezonban az NB III. Nyugati csoportjának győzteseként került a második vonalba. A tabella utolsó előtti helyén áll (így volt a szerdai meccs előtt a Békéscsaba is), szerdán a vendég Győr 3–0-ra legyőzte, múlt vasárnap viszont Pécsen nyert 1–0-ra a Kemenes Szabolcs irányította gárda.

Rutinos, élvonalat megjárt játékosokból nincs hiány, elég, ha csak a korában a Kisvárdában megfordult Rajczi Péterre vagy a Szpariban is játszó Szalai Vilmosra gondolunk, de ott van még Remili Mohamed, Bori Gábor vagy Tamási Zsolt.

Visszatérve a vasárnapi találkozóra, csütörtök óta nyilvánvalóan erre készültnek a nyíregyháziak.

– Vasárnap semmi mást nem várok, csak a győzelmet – kezdte a legfontosabbal Feczkó Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A saját játék a fontos

– Minden mérkőzésen a saját játékunkat akarjuk játszani, de vannak olyan játékelemek, amelyeket a leendő ellenfélre leginkább gyakorolni, pontosítani kell.

– A legfontosabb az, hogy a támadózónában tudjuk lepontosítani a játékunkat, és értékesítsük is a kialakított helyzeteket. Az óbudaiak eddigi meccseinek elemzése után a hátralévő időben ezt szeretnénk sulykolni – így Feczkó Tamás.

Borítókép: Pakus Rolandéknak (j) nem szabad megbotlaniuk | Fotó: Bencsik Ádám

Labdarúgás:

Labdarúgás: NB II.

18. forduló, vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–III. Kerületi TVE. Balmazújváros, 13., v.: Dolnegó (Sinkovicz, Tőkés).

További mérkőzések: Szolnok–Tiszakécske, Győr–Szeged (13). Siófok–Szentlőrinc, Pécs–Dorog, Békéscsaba–Budafok, Vasas–Budaörs, Csákvár–Soroksár, DVTK–Ajka. Hétfő: Kecskemét–Szombathely (20).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában