futsal

2021.11.05. 07:46

A nyírgyulaji futsalosok Veszprémben vizitálnak

Ne csak harminc percig.

ML

Serhii Lapáéknak leginkább az egyéni védekezésre kell koncentrálniuk

Fotó: Sipeki Péter

Az alapszakasz második körének második fordulójára készülnek az élvonalbeli futsalcsapatok. A Nyírgyulaj pénteken este a Veszprém vendége lesz. A két együttes első meccsén a nyírbátori sportcsarnokban a gyulajiak bravúros győzelmet arattak a kupagyőztes veszprémiek ellen. Félórányi játék sem kellett ahhoz, hogy a gyulajiak meglépjenek 7–0-ra, a vége aztán szorosabb, 7–5 lett. A veszprémiek a tabella hatodik helyén állnak tizenhat ponttal, a gyulajiak eddig kilenc pontot gyűjtöttek be, ezzel pedig a nyolcadikok.

Javítani kell a védekezést

– Úgy néz ki, hogy ki-ki meccs vár ránk Veszprémben, ám a veszprémiek az esélyesek, az a hazai győzelem kellemes meglepetés volt – kezdte érdeklődésünkre Lovas Norbert, a nyírgyulaji csapat mestere.

– Pénteken megpróbálunk végig koncentrálni a védekezésre és úgy játszani, mint a Berettyóújfalu ellen harminc percig. Remélem túllendülünk azon, hogy ha kapunk egy gólt, akkor összeesünk. A meccseink zömében a védekezésünknek kellene dominálnia, sajnos vannak olyan ki nem kényszerített hibáink, amit nem értek. A héten voltak beszélgetések, remélem ennek eredménye is lesz. Az egyéni védekezés sarkalatos kérdés, ezen mindenképpen javítanunk kell. A szerzett gólokkal nincs gond, sajnos a kapottakkal annál inkább. Ráadásul a kapusteljesítmények is nagyon hullámzóak. Remélem a beszélgetések hatottak és ki tudunk lépni a harmincperces csapat szerepéből – így Lovas Norbert.


Futsal

Férfi NB I., 11. forduló, péntek.

­Veszprém–Nyírgyulaj. Március 15 sportcsarnok,18.30, v.: Hartung, Ibriksz.

Aramis–Haladás 18.30

Hétfő

DEAC–TFSE 18.30

Berettyóújfalu–Újpest 18.30

Kistarcsa–Kecskemét 19.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában