Fatum-Nyíregyháza

2021.11.04. 07:33

A tili-toli röplabda nem elég

A Fatum-Nyíregyháza csúcsrangadón találna vissza a győztes útra.

MK

Németh Szabolcs

Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba. A párosítás, ami mindig rangadónak számít. A címvédő szurkolói abban reménykedhettek, hogy november 4-én veretlenül érkeznek meg kedvenceik az előző szezon – lényegében elmaradt – döntőjének visszavágójára, ám a nyíregyháziak múlt szombaton kikaptak a Vasastól. A fővárosiak ellen nem is feltétlenül a vereség ténye, inkább annak különbsége volt óriási meglepetés. Ezek után nem is kérdéses, hogy a hazaiak motiváltan lépnek pályára csütörtökön, 18 órakor.

Kifejezetten örülök, hogy ilyen gyorsan jön a Békéscsaba elleni meccs, mert mint a visszapillantóban is mondtam, nincs sok idő búslakodni

– fogalmazott Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

– Hozzá kell tenni, ennyivel kevesebb idő van a felkészülésre is. Csütörtöki ellenfelünkkel találkoztunk már a felkészülési időszakban, most gyorsan át kell vennünk a játékokat. Abból a meccsből persze nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Ez a párosítás mindig pikáns, így egyébként sem kellene motiválni senkit, a szombati meccs után ráadásul mindenkiben extrán buzog a bizonyítási vágy. Szeretnénk megmutatni, hogy legutóbb csak rossz napunk volt.

Ismerős külföldiek

A csabaiak jól kezdték az idényt, bár igazán kemény ellenféllel még nem találkoztak: az MTK-t 3:1-re, a DVTK-t és az Újpestet szettveszteség nélkül győzték le.

– A közös felkészülési meccsünk óta szerkezetben változtattak picit, egyébként a játékosok ugyanazt képviselik – árulta el a szakember. – A nyáron érkezett külföldi röplabdázóik közül többen játszottak már hazánkban, így Ema Strunjakot, Szara Kliszurát vagy éppen a tőlünk távozó Sara Najdicot is ismerjük. Tisztában vagyunk az erősségeikkel és a gyengeségeikkel is. Nekünk az utóbbiakra kell fókuszálnunk és könyörtelenül kihasználnunk. Ez lehet a kulcs, hiszen tili-toli röplabdával nem megyünk semmire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában