Kisvárda Master Good

2021.11.10. 08:02

A várdai álláspont szerint szabályos volt a gól

Révész Attila szerint megkérdőjelezhető a VAR-kisbuszban dolgozók alkalmassága.

Km

Révész Attila

Fotó: ns-archív

Nem várt, nagy különbségű vereséget hozott a Kisvárda Master Good–Ferencváros NB I.-es rangadó. Mint ismert, a hazaiak 4–0-ra alulmaradtak, a gólokból hármat is emberhátrányban kaptak. Farkas Ádám játékvezető Matheus Leoni piros lapját is videózás után osztotta ki, de ennél is nagyobb port kavart, hogy Herdi Prenga egyenlítő találatát les miatt nem adta meg a VAR. Különböző fórumokon sokat vitáztak az esetről a kommentelők, s a várdai klub sportigazgatója, Révész Attila is határozott véleményt állított.

– Többszöri visszanézésünk során, a felvételeket megállítva, lelassítva, kikockázva, egyértelműen megállapítható, hogy nem volt lesállás a gól előtt – idézi a klub hivatalos honlapja Révész Attila sportigazgatót.

Téves döntés született

– A közvetítés során bemutatott vonalazás is már egyértelműen téves, ugyanis a játékosunk kezéhez húzza meg a sárga, azaz a lest jelző vonalat. Csakhogy kézzel nem szerezhető érvényes gól, tehát a vonalazás eleve helytelen. Elképzelhető, hogy a gólt szerző játékosunk keze azon a képen az előtte helyezkedő ferencvárosi labdarúgóhoz képest előrébb van, de a kamerához viszonyítva még közelebb helyezkedő ferencvárosiakhoz képest nem, viszont a lesszabály ezt nem veszi figyelembe, így biztosra vehető, hogy téves döntés született. A vonalak megrajzolása pedig megkérdőjelezi a VAR-kisbuszban dolgozók alkalmasságát. Arról nem beszélve, hogy mintha létezne olyan elv, miszerint a támadófutballt kell segíteni abban az esetben, ha egyértelműen nem lehet megállapítani a leshelyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában