kézilabda

2021.11.03. 08:05

A védekezés volt a Kisvárda győzelmének kulcsa

Volt válaszuk a Szombathely hét a hat elleni támadójátékára.

BB

Dombi Luca (középen) kilenc kísérletéből nyolcat váltott gólra Szombathelyen

Fotó: Km-archív/Pusztai Sándor

Annak ellenére, hogy a Szombathely eddig mindössze egy győzelmet aratott az élvonalbeli bajnokságban, alaposan feladta a leckét a Dunaújvárosnak, a Debrecennek és a Siófoknak egyaránt, így a Kisvárda sem számíthatott könnyű mérkőzésre ellenük vasárnap. A nagy csata elmaradt, Dombi Lucáék meg­győző különbséggel (22–31) hozták haza a két pontot a hosszú vasi túráról.

– Egyértelműen a két pontért utaztunk, előzetesen azonban nem számítottunk ekkora különbségre – kezdte lapunk érdeklődésére Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője.

Felgyorsultak támadásban

Pedig nem indult könnyen a mérkőzés, bár a Kisvárdának megvoltak a lehetőségei, mégis a hazaiak szereztek előnyt.

– A védekezésünk és a kapusteljesítmény aránylag rendben volt, ám a megszerzett labdákkal nem jól sáfárkodtunk. Támadásban görcsössé váltunk, nem volt elég dinamika, kreativitás a játékunkban. A tét rányomta bélyegét a teljesítményünkre, valamint Veronika Habánková kiesésével csökkentek a variációs lehetőségeink, bízom benne, hogy Karnik Szabina visszatérésével ez a problémánk is megoldódik – fogalmazott a Kisvárda mestere.

– A második félidőben aztán felgyorsult a támadásépítésünk és a helyzeteinket is bedobáltuk. A Szombathely hét a hat elleni támadójátékára jól reagáltunk, a szerzett labdákból könnyű gólokat szereztünk. Bouti Fruzsina új lendületet, dinamikát adott a csapatnak, Dombi Luca is kiemelkedően játszott. Győzelmünket kiemelkedő védekezésünkkel alapoztuk meg, jól zártuk a területeket, stabilak voltunk középen, Siska Pálma, Juhász Gréta, Natalija Szavcsin és Mészáros-Mihálffy Adrienn jól megoldották a feladatukat, de mellettük jól dolgoztak a többiek is – zárta Bakó Botond.

A Kisvárda szombaton a Budaörsöt fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában