Hübner Nyíregyháza BS

2021.11.05. 07:41

Az ellenfél áll rosszabbul

A Cápák a nehéz helyzetben lévő ZTE vendégeként folytatják.

MK

C. J. Bryce-ék (10) idegenben is a győzelemre hajtanak

Fotó: Sipeki Péter

Eddig nem tapasztalt szituációba került a Hübner Nyíregyháza BS. A Cápák úgy utazhattak el Zalaegerszegre, a pénteki bajnoki helyszínére (18), hogy aktuális ellenfelük rosszabb helyen áll a tabellán. A 2–6-os mérleggel 12. ZTE így sem a kötelezően verhető kategóriába tartozik. Teo Cizmic csapata négy alkalommal négy ponton belüli vereséget szenvedett (ez nekünk is ismerős…), a legfájóbb alighanem a Falco elleni, hiszen a címvédő hosszabbítás után eggyel nyert a zalaiak otthonában.

Fanatikus drukkerek előtt

– Az előző, csalódást keltő szezon után nagyot erősítettek és nagy tervekkel indultak a zalaegerszegiek – beszélt az ellenfélről Pethő Ákos vezetőedző. – Úgy tűnik, hogy ez egyelőre nem jön be, emiatt van nyomás a csapatukon. Szezon közben is erősítettek, Deondre Parks személyében jó irányítót szereztek, náluk játszik Carlton Guyton, aki harmadik éve Magyarországon van, illetve Chris Harris palánk alatt domináns játékos. Hasznos magyarokat foglalkoztatnak, említhetem akár a válogatott Horti Bálintot is. Bő rotációt alkalmaznak, fontos, hogy ebben mi is előrelépjünk, egy-két perc pihenőidőt kell adnunk a húzó játékosainknak, ha van rá lehetőség. Ismerjük az egerszegi közeget, fanatikusak a szurkolóik, biztosan megpróbálják jó teljesítménybe lovalni a kedvenceiket. Kíváncsi vagyok, ez hogyan hat rájuk, illetve hogyan hat ránk.

Mint ismert, a nyíregyháziak remek formába kerültek az elmúlt hetekben, sorozatban szerzett három győzelemmel a hátuk mögött állhatnak ki a ZTE ellen.

– Fel kell venni velük a harcot lepattanózásban, nem engedhetjük, hogy a palánkunk alatt ők gyűjtsék be a lecsorgókat, illetve fontos, hogy kontrolláljuk az eladott labdákat, ezzel megakadályozva az átmeneti játékukat. Jó formában van a csapat, magabiztosak vagyunk, de idegenbe sosem lehet százszázalékosan esélyesként menni. Ki-ki meccsre számítok – tette hozzá Pethő Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában