kosárlabda

2021.11.25. 08:01

Emelt fővel búcsúztak el a kupaküzdelmektől

KM

Brane Savic 12 pontig jutott

Fotó: egyesület

Vasárnap a Hepp-kupában a Suns­hine-NyíKSE az NB I./B-s MEAFC Miskolc gárdáját fogadta. Jól kezdtek a nyíregyháziak, és a találkozó elején 4-5 ponttal vezettek. A játékrész feléig maradt is az előny, majd egyre zárkóztak a borsodiak négy perccel a negyed vége előtt. Savic jól osztogatott, Földesi pedig a palánk alatt volt hasznos.

Döntetlennel zárult az első felvonás. A folytatás a vendégeknek sikerült jobban, mezőnyből rendre pontosan céloztak, így a negyed felénél 21–27 volt az állás. Asztalos próbálta tartani a lépést a miskolciakkal, de 11 pontja is kevés volt ehhez. A nagyszünetig nőtt a vendégek előnye, 31–42-vel fordultak az együttesek. A folytatásban maradt a differencia, de Savic közelijével nyolc ponton belülre került a NyíKSE. Jobban védekezett a Nyíregyháza, öt perc alatt mindössze négy pontot engedélyezett a borsodiaknak. Nagy hajrába kezdett a hazai csapat, és Bíró kosara után 42–46-ot mutatott az eredményjelző. Izgalmas volt az utolsó negyed, mely a miskolciaknak indult jobban, de Földesi és Savic kosaraival tartotta a lépést a Nyíregyháza. Sőt, Za­jácz pontos dobása után 58–61 volt az állás! A vége viszont nem sikerült, két triplával a borsodiak 10 pont előnyt szereztek, és végül megnyerték a találkozót, így ők jutottak tovább a Hepp-kupában.


Kosárlabda

Hepp kupa, 3. fordulóSunshine NyíKSE–MEAFC 61–72 (17–17, 14–25, 15–10, 15–20)

NYÍKSE: Savic 12/3, Tóth 9, Asztalos 17, Za­jácz 5/3, Földesi 10. Csere: Bíró 4, Csirpák 2, Skorcov, Vida 2. Vezetőedző: Kovács Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában