Szpari

2021.11.06. 08:47

Felállt fal ellen kreatívan

Kérdőjelek az összeállításban, a rutinos új cerberus a Győr ellen már védheti is a Szpari kapuját.

ML

Rutinos kapus érkezett

Forrás: nyíregyhazaspartacus.hu

Miként arról már beszámoltunk, Feczkó Tamás sikerrel debütált a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzőjeként. A múlt hétvégén a pécsi túra azonban már igen rosszul sült el. Ugyan vezetett a nyíregyházi együttes, ám végül a baranyaiak 6–1-re diadalmaskodtak. A Szparinál betegség miatt többen hiányoztak, és sajnos ebben nagy változás most sincs. Pedig vasárnap a másod­osztályú focibajnokság újabb körében a Győr lesz a vendég a balmazújvárosi stadionban.

Rutinos kapus érkezett
Fotó: nyíregyhazaspartacus.hu

– Sajnos nem tudjuk, hogy a betegek közül kik azok, akik visszatérhetnek és milyen állapotban lesznek – kezdte érdeklődésünkre Feczkó Tamás. – Így aztán a taktikai gyakorlatokat csak szombaton tudjuk igazán finomítani. Nem egyszerű a helyzet, de nem panaszkodom, meg kell oldani. Vagyunk elegen, akik pályára lépnek és bizonyítaniuk kell, hogy nem véletlenül tagjai a csapatnak.

Vannak gyors győriek

A Rába-partiak vendégként éppen úgy nyolc pontot szereztek, mint a Szpari. Az előző két bajnokin házigazdák voltak, előbb kikaptak a Pécstől, legutóbb viszont 1–0-ra nyertek a Budafok ellen. Ráadásul a Magyar Kupa legutóbbi körében nem kis meglepetésre az élvonalbeli Puskás Akadémia együttesét búcsúztatta a Klausz László irányította győri alakulat. A győriek keretében jó néhány rutinos focista van. Például Fodor Ferenc, aki korábban a Szpariban játszott és ugyancsak exszparista a kapus Fadgyas Tamás is.

– A győriek nagyon deffenzív taktikára váltottak – folytatta Feczkó Tamás. A Puskás Akadémiát is legyőztek és megmaradtak annál a felállási formánál, a Budafok ellen sem kaptak gólt. Nagyon mélyen védekeznek, elöl gyors játékosaik vannak, akik jól kontráznak. Egy felállt fal ellen kell majd kreatívan játszanunk – így Feczkó Tamás.

Csütörtökön új kapust, Hegedűs Lajos igazolt a Spartacus. Remélhetőleg az ő premierje is olyan sikeres lesz, mint Feczkó Tamásé volt.

Labdarúgás: NB III.

Keleti csoport, 15. forduló, vasárnap

Tiszafüred–Kisvárda II.

Lipcsey Elemér Sporttelep, 13, v.: Gál (Flinta, Varga). Putnok–Sényő-Carnifex FC. Várday Béla Sportközpont, 13, v.: Horváth (Kövér, Vilmányi).

További mérkőzések: Hajdúszoboszló–Füzesgyarmat, Tiszaújváros–Kazincbarcika, Eger–Békéscsaba II., BKV Előre–DVSC II., DEAC–Újpest II., Jászberény–Tállya, Hidasnémeti–Salgótarján, Törökszentmiklós–DVTK II. (mind 13).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában