Kisvárda Master Good

2021.11.19. 09:15

Fontos gyirmóti premierre készülnek a kisvárdaiak

Erős Gábor irányítja az élvonalbeli csapatot, Gerliczki Máté asszisztensedzőként segíti a munkát.

KM

Gerliczki Máté a hagyományos beavató futáson

Fotó: kisvardafc.hu

Az élvonalbeli kisvárdai focicsapat szakmai stábjának két tagja új poszton debütál majd szombaton az Alcufer Stadionban. A Kisvárda Master Good itt lép pályára a Gyirmót ellen, Joao Janeiro távozása után az idei meccseken a kispad fő helyén pedig a korábbi asszisztens­edző, Erős Gábor ül. Az ő posztjára az a Gerliczki Máté kerül, aki eddig az U19-es együttes szakmai vezetője volt. Az új mester már régóta erősíti a kisvárdaiakat, előbb játékosként, majd edzőként. A nyíregyházi Gerliczki Máté viszont nyáron érkezett Tiszaújvárosból.

– Amellett, hogy amilyen váratlan, olyan megtisztelő is volt Révész Attila felkérése, viccesen azt is mondhatnám, hogy a sportigazgató jól kifogott rajtam – nyilatkozta a klub honlapján az NB I-es csapat mellett az idei öt meccsre asszisztensedzőként megbízott Gerliczki Máté.

Élete nagy lehetősége

– Az U19-es csapat az alapbajnokságot jó eséllyel megnyeri, két meccs van hátra, ami után készülhettem volna a karácsonyi ünnepekre. A viccet félretéve az igazság viszont az, hogy életem lehetőségét kaptam meg azzal, hogy nagyon komoly NB I.-es csapat mellett dolgozhatok. Igen, ez lett volna a cél, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar elérem. Nagyon örülök neki és nyilvánvaló, hogy ezzel élni kell, nem pedig visszaélni. Egy feladatom van, minden eddigi tudásommal segíteni Erős Gábort, a stábot és a csapatot.

– Abszolút idegenként kerültem a csapathoz, ahol a többiek már jó ideje együtt dolgoztak. Mondhatni, az ismerkedési fázisban vagyunk, de ezt minimálisra kell csökkenteni, mert a hétvégén komoly mérkőzés vár ránk, amelyen kemény küzdelemben megszerezhető bajnoki pontokért szállunk harcba.

Egyre több szerepet kap

– Több mint húsz éve nem voltam már NB I.-es közegben, legutóbb még játékosként tartoztam élvonalbeli csapathoz. Az idő előrehaladtával egyre több szerepet kapok Erős Gábortól az edzésvezetésből, át kell vennem az ő eddigi feladatai egy részét – így a korábbi U21-es válogatott labdarúgó.

Visszatérve a gyirmóti meccsre, Erős Gábor játékosként éppen onnan érkezett Kisvárdára. A délutáni NB I.-es meccs előtt délelőtt játszik a kisvárdaiak U19-es csapata, amelynek irányítását Ádámszki Róbert vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában