NB III

2021.11.27. 09:09

Hétvégén lezárják az első kört

A Kisvárda II. kieső helyen álló csapathoz utazik, a Sényő a másodikat fogadja.

MK

Nincs megállás az NB III.-as bajnokságban, hétvégén már a 19. forduló következik. A megyénket képviselő két csapat az utolsó előtti mérkőzését játssza az idén, az őszi szezonból viszont ez az utolsó küzdelem.

A Kisvárda II. jó formában várhatja soron következő bajnokiját, hiszen bár november 14-én kikapott Debrecenben, múlt hétvégén az Újpest II. ellen győzelemmel javított, így az utóbbi kilenc összecsapásából húsz pontot szerzett és a Keleti csoport negyedik helyén áll. Vasárnap a 17., négymeccses vereségsorozatból érkező Tállya ellen is esélyesként lépnek pályára a szabolcsiak.

Nem lesz könnyebb feladat

– Sokszor bebizonyosodott, hogy nincs olyan ellenfél a bajnokságban, aki ellen bárki biztosra mehetne – utalt Kocsis János, a Kisvárda II. vezetőedzője arra, hogy a tabellán elfoglalt helyezések ellenére sem szabad elbizakodottan készülni a Tállya ellen. – Ránk ez hatványozottan igaz, hiszen a Hidasnémeti és a Salgótarján ellen is pontokat veszítettünk, így azt gondolom, ez sem lesz könnyebb, mint bármelyik másik ellenfelünk. Nem beszélve arról, hogy legutóbb egy egyet játszottunk a vendégükként (május 23-án – a szerk.), akkor is megmutatták, mire képesek. A lehető legerősebb Tállyára készülünk, és természetesen szeretnénk győztesen hazajönni.

A Sényő-Carnifex FC bosszantó vereségen van túl, hiszen az előző fordulóban pariban volt a dobogós DEAC-cal, három szögletet nem tudott levédekezni, így 3–0-ra kikapott. Hazai pályán, a második helyen álló BKV Előre ellen van lehetőség a javításra. A fővárosiak az utóbbi négy meccsükön váratlan eredményeket értek el: kikaptak Tiszafüreden, és 7–0-s vereséget szenvedtek az Újpest II. vendégeként, míg múlt héten csak 1–0-ra verték meg a Tállyát.

Méltó partner lenne a Sényő

– Ismét élcsapattal játszunk, ellenfelünk abszolút ismeretlen számunkra, hiszen az előző idényben nem a mi csoportunkban szerepelt. Jelenleg a tabella második pozícióját foglalja el a BKV, amely az első tizenkét bajnoki mérkőzésén nem talált legyőzőre, majd a tizenharmadik fordulóban kettő nullára kikapott Kazincbarcikán, ami vállalható a bajnokesélyes otthonában. Azt gondolom, ez tekintélyt parancsoló teljesítmény a részükről. Szeretnénk jó és izgalmas mérkőzést játszani és méltó partnerei lenni a BKV-nak.

Borítókép: A fehér mezes kisvárdaiak Tállyán is jó eséllyel lépnek pályára | Fotó: kisvardafc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában