Spartacus Torna Club

2021.11.18. 09:51

Ifjú aerobikosok éremesője

A Spartacus Torna Club fiataljai a Magyar Kupa döntőjén is kivágták a rezet.

KM

A Spartacus Torna Club versenyzői a Magyar Kupán, középen Révész Viktória a szövetségtől kapott serleggel

Fotó: Spartacus Torna Club

A közelmúltban Budapesten rendezte idei utolsó versenyét a harmincadik születésnapját ünneplő MATSZ Aerobik Szakág. A Magyar Kupa 4. fordulója egyben a döntő is volt. A nyíregyházi Spartacus Torna Club (STC)lányai huszonnégy éremmel zárták az évet.

A még mindig jelen lévő pandémia ellenére teljes szezont zárhatott az aerobik sportág. A Hubicska László, Radics János és Takácsné Gaál Krisztina pallérozta 110 versenyző 41 egységben 4 magyar és 3 nemzetközi versenyen vett részt, így összesen 88 éremmel zárta a klub az idei versenyszezont. Az STC fennállása óta ez volt a legjobb eredmény.

A mindössze három évvel ezelőtt alakult klub fejlődése példátlan, folyamatosan felfelé ívelő tendenciát mutat mind a versenyzői létszámban, mind az eredményekben.

Emlékeztetőül: 2019-ben 70 versenyző 52 éremmel, a 2020-as pandémiás időszakban 86 versenyző 50 éremmel, 2021-ben a már említett 110 versenyző 88 éremmel gazdagította a klubot.

A szakág elismerése

Ezt a fejlődést a MATSZ Aerobik szakága is elismerte, hiszen a Spartacus Torna Club bezsebelhette a „Legtöbb versenyzőt indító egyesület” 2. helyezésével együtt járó serleget.

– A Spartacus Torna Club vezetősége köszönetét fejezi ki elsősorban a gyerekeknek a szorgalmas munkájukért, az edzőknek a szakmai felkészítésükért, a Debreceni Flex HD Egyesületnek a közös munkáért, és természetesen a szülőknek, akik támogatása nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg – vélekedett Révész Viktória, a Spartacus Torna Club vezetője.

A Spartacus Torna Club versenyzői a Magyar Kupán, középen Révész Viktória a szövetségtől kapott serleggel | Fotó: Spartacus Torna Club

November második felében megkezdődik a felkészülés a 2022-es versenyszezonra, mely az új szabályoknak köszönhetően izgalmas kihívások elé állítja a régi és új versenyzőket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában