NB III

2021.11.09. 07:27

Ismét sikeres hétvégén vannak túl csapataink

Sorozatban hetedik, azon belül zsinórban a harmadik győztes meccsén van túl a Kisvárda II.

BB

20210918 Sényő fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Sényő-Carnifex FC – MTK Magyar kupa férfi labdarúgó mérkőzés. képen: NAGY BARNABÁS SZABOLCS #29

Fotó: Pusztai Sándor

Az elmúlt két fordulóhoz hasonlóan vasárnap ismét nyert mindkét harmadik vonalbeli csapatunk. A Sényő Carnifex FC a Putnok vendégeként, félidei döntetlent követően hozta el a két pontot a borsodiak otthonából.

Mindkét szélső betalált

– A statisztika alapján egy nagyon jó formában lévő Putnokkal játszottunk – kezdte értékelését Fiumei Viktor, a sényői edzőpáros egyik tagja. – A csapatok nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, már az elején helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt. Látszott, hogy nemcsak mi, hanem a hazaiak is a győzelemre törtek. Az első félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, fordulás után azonban valamivel aktívabban játszottunk vendéglátóinknál. Összességében több gólszerzési lehetőségünk adódott, mint a hazaiaknak, ők jobbára kontrákból veszélyeztették kapunkat. Az utolsó hat percre megfogyatkoztunk és mivel hét percet hosszabbított a játékvezető, közel negyedórát játszottunk emberhátrányban. Jöttek is az ilyenkor szokásos beívelések, szerencsére azonban sikerült átvészelnünk. Külön öröm számunkra, hogy jól működött a szélsőjátékunk, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Schmid Péter és Kalocsai László is betalált – zárta Fiumei Viktor.

A Kisvárda második számú csapata a Tiszafüred vendége volt, és a rétköziek fél óra elteltével előnybe kerültek Czérna találatával, a győzelmet pedig a második félidőben Peteleu alakította ki egy remekbe szabott szabadrúgásgóllal. Ezzel a sikerrel a harmadik DEAC-cal egyforma pontszámot szerezve a negyedik pozícióba került a Kisvárda Master Good II.

– Azt kaptuk ellenfelünktől, amire számítottunk. Szervezett, jó csapattal találtuk magunkat szembe, akik nem véletlenül verték meg a BKV Előrét – tekintett vissza Kocsis János, a Kisvárda II. mestere.

Hibára kényszerítették őket

– Szerencsére jó napot fogtunk ki, működött a megbeszélt taktikánk, az elejétől fogva kontrolláltuk a labdakihozatalaikat, megakadályozva ezzel támadásépítéseiket. Magasabban védekeztünk, amellyel hibára kényszerítettük őket. Ezekből meg is voltak a lehetőségeink, de kétszer a kapufa is segített rajtuk, aztán csak megszereztük a vezetést. Ez megnyugtatta a csapatot, labdabirtoklási fölénybe kerültünk, helyzeteket alakítottunk ki. A második félidőben pedig egy szabadrúgásgóllal tettük magabiztossá győzelmünket – zárta Kocsis János.

Borítókép: Schmid Péter szerezte a Sényő vezető gólját | Fotó: KM-archív/Pusztai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában