Fatum-Nyíregyháza

2021.11.18. 09:10

Meg kell mutatni, hogy valójában mire képesek

Csütörtökön hazai pályán játszik a Fatum-Nyíregyháza. Nem félnek a fürediektől, de tisztelik őket.

ML

Németh Szabolcsék átbeszélték a problémákat

Fotó: hunvolley.hu

Eddig nem úgy muzsikált a Fatum-Nyíregyháza extraligás női röplabdacsapata, miként azt elvárták volna a szakvezetők, játékosok és szurkolók egyaránt.

A bajnoki cím védője az alapszakaszban már kétszer kikapott, legutóbb az MTK ellen vendégként csak nagy küzdelemben tudott nyerni 3–2-re. Remélhetőleg csütörtökön hazai pályán a szebbik arcát mutatja majd az együttes a Szent Benedek RA ellen.

– Mindenki, stábtag és játékos egyaránt tudja, hogy valamin változtatni kell, mert valami nincs a helyén – kezdte érdeklődésünkre Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

Átbeszélték a problémákat

– A mutatott játék csak hellyel-közzel adja vissza azt, amit én várok a lányoktól és amit ők is várnak maguktól. Átbeszéltük a dolgokat, arra készülünk, hogy innentől kezdve mindenki belead apait-anyait és azt mutatja a pályán, amire képes. Bármennyire is szeretjük egymást csapaton belül, azt a kritikát meg kell fogalmazni, hogy nem játszunk azon a szinten, amin tudunk. Ezen változtatunk.

– Én is módosítottam az edzések metodikáján, a játékosok véleményem szerint átérezték a helyzetet és ők a hozzáállásban változtatnak. Bízom benne, hogy ezt már pályára is tudjuk vinni csütörtökön.

A Continental Arénában a Szent Benedek Röplabda Akadémia lesz az ellenfél. A Dejan Desnica irányította fürediek a tabella második helyén állnak. Az akadémiai csapathoz több légióst igazoltak, mert dobogón szeretnék zárni a bajnokságot. A felkészülés során egy tornán legyőztük őket 2:1-re, ám a bajnokságban öt meccsből négyet megnyertek, Békéscsabán is csak döntő szettben maradtak alul.

Nagy küzdelemre számít

– A Benedektől félni nem kell, viszont tisztelni igen – folytatta Németh Szabolcs. Már a felkészülés alatt is stabil játékot nyújtottak és ezt folytatták a a bajnokságban.

– Ezzel együtt nem gondolom, hogy félni kellene tőlük. Nagyobb és kisebb csapatok ellen is bizonyítottak, így csütörtökön nagy küzdelemre számítok és persze győzelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában