Szparika

2021.11.30. 09:23

Mindenáron nyerni kellett

A Nyíregyháza Spartacus megőrizte az első félidei jó játékkal szerzett előnyt.

MK

Nagy volt az öröm a Szpari-öltözőben

Fotó: Trifonov Éva

Három vereség és egy döntetlen után nem is volt kérdés, hogy a Szparinak mindenképpen meg kell vernie az utolsó előtti helyen álló III. Kerület TVE együttesét. A nyíregyháziak ennek megfelelően támadófocival kezdtek, aminek egy tizenegyesből szerzett találattal már az első félidőben meglett az eredménye.

– Az első játékrészben nagyon jól támadtunk, mindkét oldalon meg tudtuk bontani az ellenfél védekezését és mögéjük kerültünk – értékelt Feczkó Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Sok helyzetet kialakítottunk, ha már az ellenfél mögé kerültünk, az utolsó passzokba esetleg hiba csúszott, de biztató volt, hogy nagyon sokszor voltunk az ellenfél tizenhatosán belül.

Tudat alatt bennük volt

Zamostny Balázs gólját követően aztán visszább vett a tempóból a balmazújvárosi hazai pályán játszó piros-kék gárda, és az ellenfél már többet is birtokolta a labdát, ám kidolgozott helyzete nem nagyon akadt, inkább pontrúgásokból veszélyeztetett.

– Tudat alatt mindenkiben benne volt, hogy akármi van, ezt a mérkőzést meg kell nyerni – felelt a tréner arra a kérdésre, hogy miért állt vissza védekezni a csapata. – A második félidőben nem a játék, inkább a küzdőszellem és az akaraterő dominált. Ebben benne volt a pálya talaja is, de egy ajtó-ablak helyzetünk így is megvolt arra, hogy már a félidő elején eldöntsük a mérkőzést. Őszintének kell lenni, utána az ellenfélnek voltak veszélyes pontrúgásai.

Még két bajnoki van hátra

Hegedűs Lajos kapuja viszont érintetlen maradt, így a Szpari négy nyeretlen bajnoki után újra három pontnak örülhetett.

A nyíregyháziak idén még két meccset játszanak: vasárnap a Szeged, majd december 12-én a Dorog vendégeként lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában