ökölvívás

2021.11.10. 08:05

Ricsi tanár úr tanult a hibákból

Az ezüstérmes töröktől kapott ki a belgrádi világbajnokságon.

ML

Kovács Richárd készül az országos bajnokságra

Fotó: MW-archív

Vérmes reményeink nem lehettek ugyan a belgrádi felnőtt ökölvívó világbajnokságon, ám érmesek igen. Végül nem jött össze a medálszerzés, pedig tíz válogatott bunyósunk lépett ringbe. Voltak akik már az első körben búcsúztak, mint például Fodor Milán (67 kg). A második kört viszont már senki sem élte túl, alul maradt aktuális riválisával szemben.

Kovács Richárd, az NYVSC-Big Boxing kiválósága négy esztendeje hamburgi vébén a legeredményesebb magyar volt, Belgrádban ő is csak két körig jutott. Nagy Lajos tanítványa első ellenfelét a mexikói Cesar Moralest biztosan verte, a második meccsen viszont kikapott a későbbi ezüstérmes török Kerem Özmertől.

- Sajnálom, hogy így alakult ez a világbajnokság – kezdte érdeklődésünkre immár itthon Kovács Richárd. – Az első meccsen a mexikói bunyós ellen úgy vélem sima volt. Ügyes srác volt, ám sikerült megtalálnom azt a stílust és ütőtávot ami nem feküdt neki. A török gyerek sajnos jobb volt, remekül tartotta az ütőtávot,. Akkor gyorsabb volt mint én és a kontrákból nem találtam a taktikája ellenszerét, azt hogy mit is kellene csinálni. Ám úgy érzem tanultam a hibákból és megyek tovább. Remélem, ha legközelebb találkozunk akkor már meg tudom oldania feladatot.

- Ami a rendezést, a körülményeket és a szervezést illeti minden rendben volt – folytatta a beszámolót Ricsi. – Mielőtt elindultunk volna Belgrádba teszteltek bennünket, de ott már nem volt. Szabadon mozoghattunk azzal a megkötéssel, hogy maszkot kellett viselnünk.

Hamarosan a következő esztendőre fordulunk, ám még az ideiben is lesz fontos fellépése Ricsinek.

- Decemberben jön az országos bajnokság, jövőre pedig lesz Európa-bajnokság, előtt Bocskai emlékverseny. Ezekre készülök keményen – így a válogatott kiválósága, aki kedden volt 25 esztendős.

Ricsi nyáron végzett a Nyíregyházi Egyetemen történelem-testnevelés szakon. Ősztől tanít is mégpedig a nyíregyházi Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolában

- Testnevelést tanítok és nagyon szeretem a munkámat. Hetente húsz órám van, délután pedig edzek. Az edzésidő nem csökkent és amennyiben edzőtábor vagy hosszabb ideig tartó verseny van, akkor az iskolában lehetővé teszik azt, hogy ott lehessek. Továbbra is Máriapócson élek, onnan járok nap mint nap Nyíregyházára. Reggel elindulok és csak késő este érek haza- így Ricsi, aki immáron tanár bá'.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában