megyei I.

2021.11.19. 09:31

Szép zárásban bíznak az edzők

Biztos, hogy dobogón telel a Vásárosnamény, de erre még az Ibránynak is van esélye.

BB

A piros mezes Mándok hazai pályán a Csenger ellen, míg a fehér nadrágos Balkány Tarpán zárja az őszt

Fotó: Sipeki Péter

Hétvégén az ősz utolsó fordulóját rendezik a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban. Szombaton öt, míg vasárnap három mérkőzésen dől el a bajnoki pontok sorsa. A Balkány a sereghajtó Tarpa otthonában vizitál. A vendégek az elmúlt fordulóban a Mándok ellen elveszítették hétmeccses veretlenségi sorozatukat, ettől függetlenül remek őszt tudhat magáénak Mirgai László gárdája. Esetleges tarpai sikerük méltó zárása lenne őszi szereplésüknek.

Nyírgyulaji hullámvasút

Illak Adrián, a Mátészalka megbízott edzője a múlt héten meglepetést ígért és be is tartotta szavát, mert csapata elhozta a három pontot a végjátékra kissé leülő Csenger otthonából. Ezúttal talán nem lenne meglepetés, ha legyőznék a Gyulaházát. Tabellaszomszédok találkoznak Nagyecseden, a hazaiak tizenhét pontjukkal a 11. helyen posztolnak, a vendégségbe érkező Kemecse három ponttal kevesebbet gyűjtve a 12. helyen követi őket.

A nyírbátori gárda idegenben eddig nem sok vizet zavart, öt veresége mellett mindössze egyszer hagyta el győztesen a játékteret. Össze kell kapniuk magukat, ha pontot, vagy pontokat szeretnének szerezni Nyírgyulajban, mert a hírek szerint a hazaiak fejükbe vették, hogy szépen szeretnének búcsúzni a szezon őszi szakaszától.

Az biztos, hogy a Nyírmeggyes nem teszi ki az ablakba eddig nyújtott produkcióját. Bizony az Ibrány elleni mérkőzésen sem ők az esélyesek, Kiss Tamás fiai szeptemberben kaptak ki utoljára, azóta pedig hét mérkőzésen tizenhét pontot szereztek, amely elismerésre méltó teljesítmény.

Mándokon a dobogó a tét

Az Újfehértó az ősszel már nem először, Nyírbátorban ismét a hajrában kapott góllal maradt le a pontszerzésről. Vasárnap az utóbbi időben megtáltosodó és a dobogó második fokára felkapaszkodó Vásárosnamény ellen bizonyíthatják újfent, hogy többre képesek, mint amit a tabella mutat. Igazi rangadót rendeznek Mándokon, ahol a dobogó harmadik helyén álló vendégek az őket üldöző hazaiakkal csapnak össze. Döntetlen esetén mindketten hoppon maradhatnak, mert az Ibrány és extrém esetben a Mátészalka is megelőzheti őket. A Nagyhalász a „kis” Szpari ellen búcsúztatja az őszt, jelen állás szerint totónyelven szólva, ez a forduló „országos kettes” mérkőzése.


Labdarúgás: Nyír-Wetland megyei I. osztály, 15. forduló, edzői várakozások (kezdés: 13, ifi: 11)

Szombat

Tarpa (16.)–Balkány (7.)

Varga Gyula, a Tarpa edzője: – Jelenlegi helyezésünket figyelembe véve nagy szükségünk van minden pontra, amelyeket azonban csak akkor tudunk megszerezni, ha mentálisan helyrerakjuk a csapatot.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A Tarpa nagyon fiatal és tehetséges játékosokból áll, annál sokkal jobbak, mint amit a tabella mutat, ezért nehéz mérkőzésre számítok. Védekezésben mindenképpen javulnunk kell a múlt héthez képest, vannak gondjaink, de én bízom a srácokban, hogy sikerül ponttal, vagy pontokkal zárnunk az őszt.

Mátészalka (6.)–Gyulaháza (13.)

Illak Adrián, a Mátészalka megbízott edzője: – Egy rapszodikus, kellemetlen stílusú csapat látogat hozzánk, ennek megfelelően készülünk, mindenesetre az utolsó hazai mérkőzésünket szeretnénk győzelemmel zárni, kiszolgálva közönségünket.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Jó lenne még néhány pontot szerezni a hátralévő két mérkőzésünkön.

Nagyecsed (11.)–Kemecse (12.)

Homann Richárd, a Nagyecsed edzője: – Menekülés a győzelembe.

Resán Attila, a Kemecse elnöke: – A szezon elején senki nem gondolta, hogy a tabellán szomszéd pozícióban leszünk a Nagyecseddel. Mivel idegenbeli mérlegünk „borzasztó” jó, így akár még fordulhat is a kocka.

Nyírgyulaj (8.)–Nyírbátor (9.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az év utolsó hazai mérkőzésén mindent megteszünk annak érdekében, hogy ponttal, vagy pontokkal zárjuk a hullámvasúthoz hasonló őszünket.

Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Utolsó őszi fellépésünkön szeretnénk a jó erőkből álló Gyulaj otthonából „pontosan” hazatérni.

Nyírmeggyes (15.)–Ibrány (5.)

Kovács László, a Nyírmeggyes edzője: – Az utóbbi időben jó mérkőzéseket játszottunk az Ibrány ellen, remélem, ez ezúttal sem lesz másképp. Nagyon szeretnénk jó szájízzel vonulni a téli pihenőre.

Kiss Tamás, az Ibrány edzője: – Az elmúlt időszakban a Meggyes egy masszív, jó csapat benyomását kelti, amely már eredményességgel is párosult. Természetesen mi is szeretnénk pontjainkat gyarapítani és ennek tudatában a győzelem reményével lépünk pályára. Biztos vagyok benne, hogy a srácok ennek tudatában játszanak majd.

Vasárnap

Mándok (4.)–Csenger (3.)

Lakatos István, a Mándok edzője: – Szeretnénk eredményesen zárni az őszi szezont, de ez csak akkor sikerülhet, ha ugyanaz az elszántság fog jellemezni minket, mint az előző fordulóban.

Barcsay István, a Csenger edzője: – Szeretnénk az év utolsó bajnoki meccsét eredményesen zárni, s ezzel feltenni az őszi teljesítményünkre a koronát.

Újfehértó (10.)–Vásárosnamény (2.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Szeretnénk szépen búcsúzni hazai pályán. Ehhez egy nagyon erős és jó formában lévő csapatot kellene legyőznünk, de mindent elkövetünk ennek érdekében!

Harbula Balázs, a Vásárosnamény edzője: – Nem szabad hátradőlni egy ilyen sorozat után, nehéz is lesz felpörögni utoljára vasárnap, ugyanakkor semmi sem lehetetlen, de az biztos, hogy dobogón végzünk ősszel. Kevés gólt kap az Újfehértó, így nem lesz könnyű betalálni sem, ezzel együtt bízom abban, hogy a csapat domborít egy utolsót

Nagyhalász (14.)–Nyíregyháza Spartacus II. (1.)

Borza László, a Nagyhalász edzője: – Tudom, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de szeretnénk helytállni.

Huszák Géza, a Nyíregyháza Spartacus II. edzője: – Magam sem tudom, hogy milyen összeállításban lépünk pályára, sérültjeink, betegeink, eltiltottjaink vannak. Ettől függetlenül, mint mindig, ezúttal is a maximumra törekszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában