asztalitenisz

2021.11.17. 09:30

Tavasszal előrébb lépnének

Az ősz zárófordulóiban csak egy mérkőzést nyert a NAC Nyíregyháza.

BB

A NAC Nyíregyháza csapata: (balról) Laskai Írisz, Pad Franciska, Tarsoly Zsófia, Fülöp Szilvia

Fotó: szakosztály

Az elmúlt hétvégén folytatódtak a küzdelmek a női Extraligában, ezúttal Budapesten, a Marcibányi téri Ormai-csarnokban találkoztak az élvonal csapatai, hogy lejátsszák a bajnokság 9., 10. és 11. fordulóját. A tömbösített játéknapokon állt ismét asztalhoz a NAC Nyíregyháza is, Dorogi János csapata az aktuális mérkőzésein kívül vasárnap pótolta a 3. fordulóban elmaradt, Győr elleni találkozóját.

Halványabban szerepeltek

Megyeszékhelyünk csapata szombati első mérkőzésén a Szekszárddal játszott és szenvedett vereséget, egyetlen győzelmünket Fülöp Szilvia aratta. Szintén ezen a napon az Ajka ellen is asztalhoz álltak lányaink, de szereplésüket ezúttal sem kísérte siker, Pad Franciska győzelme mellett Fülöp Szilvia állt a legközelebb a sikerhez, a döntő szettben azonban kikapott Hepke Johannától. Másnap az Orosházával sem bírtak a mieink, a csapat egyetlen győzelmét Fülöp Szilvia szállította. Nem sok hiányzott azonban Tarsoly Zsófiának és a Laskai Írisz, Pad Franciska párosnak. A nap másik mérkőzésén végre meglett a várva várt győzelem, a NAC Nyíregyháza nagy csatában gyűrte le a Győr együttesét, így az őszt a tizenkét csapatos mezőnyben a kilencedik helyen zárták.

– Nem a legjobb előjelekkel vágtunk neki a hétvégének, Fülöp Szilvia sérülten vállalta a játékot, Laskai Írisz pedig szombaton betegen állt asztalhoz és csak vasárnapra múlt el a láza – kezdte értékelését Dorogi János, a NAC Nyíregyháza edzője. – Sajnos ezúttal is tartalékosan utaztunk el, meghatározó játékosunk hiányzott, Adamik Csengének szalagavatója volt, így ő a négy mérkőzésből csak egyen játszott, a Győr elleni sikerből azonban oroszlánrészt vállalt, a páros mellett két egyéni győzelmet is aratott. Nagyon megerősödött a bajnokság, két-három csapat kivételével minden gárdában vannak nívós külföldiek, így sokkal nehezebb a dolgunk, mint az előző szezonban volt. Talán ennek is köszönhető a halványabb szereplésünk – zárta Dorogi János, aki bízik abban, hogy tavasszal pár helyet előrébb tudnak majd lépni a tabellán. Ami az év hátralévő részét illeti, jövő hétvégén országos ifjúsági csapatbajnokság vár a lányokra, amelyen legutóbb bronzérmet szereztek. December közepén pedig a Top16-on áll asztalhoz Laskai Írisz, de Adamik Csenge indulása is elképzelhető.

Ebben a szezonban a Kecskemét extraligás csapatát erősíti Tölgyes Dorottya.

– Nagyon jó csapatba kerültem, sikerült beilleszkednem, a lányok az első pillanatoktól kezdve befogadtak, így jól is érzem magam köztük. Nemcsak a mérkőzések, edzések, hanem az úgymond üres órák is tartalmasak, mert nagyon jókat beszélgetünk egymással – mondta Tölgyes Dorottya.

A nyírbátori játékos a Győr ellen egy mérkőzést nyert, majd a Nagykanizsa elleni találkozón a nyíregyházi Kovács Melánia mellett legyőzte Radmila Tominjakot.

Stabilan játszott

– Nehéz volt minden mérkőzésem, hiszen előtte egy hétig nem edzettem, ezért kicsit remegve álltam asztalhoz. Szerencsére ennek ellenére elég jól ment. A Győr ellen a „kötelező” meccsemet hoztam, aztán Szvitács Alexával játszottam, kikaptam ugyan, de nagyon jó meccs volt. Szintén szombaton a Kanizsával játszottunk és sikerült megvernünk Radmila Tominjakot, amelyre büszke vagyok, mert ő nagyon jó játékos, másnap megverte Dari Helgát és Póta Georginát is. Ellene jól ment, fejben is ott voltam, viszonylag stabilan játszottam.

Dorottya számára ezzel véget ért a szezon, az év hátralévő részében a rehabilitációé és a pihenésé lesz a főszerep.


Asztalitenisz

Női Extraliga

9. forduló

NAC Nyíregyháza–Szekszárd 1:6

Győzött: Fülöp.

10. forduló

NAC Nyíregyháza–Ajka 1:6

Gy.: Pad.

11. forduló

Orosháza–NAC Nyíregyháza 6:1

Gy.: Fülöp.A 3. fordulóból elmaradt mérkőzés

NAC Nyíregyháza–Győr 6:4

Gy.: Adamik, Laskai 2–2, Tarsoly és a Laskai, Adamik páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában