Kisvárda

2021.11.30. 09:14

Vb-selejtező a Várkertben

Női válogatottunk az ukrán nemzeti csapatot fogadja.

KM

A Feröer-szigetek vendégeként nyertek lányaink

Fotó: mlsz.hu

Az élvonalbeli győztes bajnoki után kedden ismét tétmeccsnek ad otthont a kisvárdai Várkerti Stadion. Nem is akármilyennek, hanem világbajnoki selejtezőnek. Ezúttal a gyengébbik nem honi kiválóságai fogják rúgni a labdát, női válogatottunk idei utolsó mérkőzésére készül.

Erős ellenfél

Margret Kratz szövetségi kapitány csapata a vb-selejtezősorozat egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll – írja az MLSZ honlapja. A Spanyolországot, Skóciát, Ukrajnát, Magyarországot és a Feröer-szigeteket felsorakoztató csoportban válogatottunk legfőbb célja az előrelépés: hogy a következő sorsolást már a harmadik kalapból várja. A mostani sorozat előtt Ukrajna volt ebben a pozícióban, így ehhez őket kellene megelőznünk.

A szövetségi kapitány az ellenféllel kapcsolatban elmondta, hogy a FIFA-világranglista 31. helyén álló (mi a 44. pozíciót foglaljuk el) ukrán válogatott nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, sok találkozót megnyert és erős együttessé kovácsolódott össze.

– Megvan a fizikai erejük és az önbizalmuk is ahhoz, hogy jó csapat legyenek. Ezen felül jól ismerik egymást, mivel a legtöbb kerettag hazája bajnokságában szerepel, és a Bajnokok Ligájába is bejutó Zsitlobud csapata adja a válogatott keretük jelentős részét. De ami minket illet, mi is sokat léptünk előre, az elmúlt edzőtáborokban nagyon sokat tanultak a kerettagok és kialakult a stratégiánk. Egyre stabilabb és szervezettebb a védelmünk és sokkal gyorsabban visszaszerezzük a labdát, amellyel aztán lehet gyors kontratámadásokat vagy szépen felépített akciókat vezetni, és támadásban nagyon jók a lányok – tette hozzá Margret Kratz.


Labdarúgás: a női válogatott kerete

Kapusok: Szőcs Réka (Győr),Bíró Barbara (Haladás), Schildkraut Fruzsina (DVTK)

Védők: Szabó Viktória és Papp Luca (FTC, Savanya Csilla, Kovács Laura és Németh Loretta ( Győr), Turányi Lilla (Leverkusen), Csiki Anna (BK Hacken)

Középpályások: Kocsán Petra (Hoffen­heim), Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano), Zeller Dóra (Leverkusen), Pusztai Sára, Csányi Diána és Fenyvesi Evelin (FTC), Oláh Adrienn (Győr), Szakonyi Emese (Üllő)

Csatárok: Zágor Bernadett (Pölten), Vágó Fanni (FTC), Pápai Emőke (Grashopper)

Tartalékok: Erős Evelin (MTK), Czellér Dorottya (FTC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában