Mennyei

2021.12.18. 09:25

A góllövő cipőjüket kell megtalálniuk

Az Újfehértónak ősszel gyakran elfogyott a tudománya az ellenfél kapuja előtt.

BB

20211024 Nyíregyháza fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország ÚJFEHÉRTÓ SE - GYULAHÁZA KSE megyei férfi labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Sipeki Peter

Az Újfehértó az előző szezonban a harmadik helyen végzett a Nyír-Wetland megyei I. osztályú bajnokságban. Szereplésük még ennél is fényesebb lett volna, mert ha az utolsó fordulóban nyernek Csengerben, akkor ezüstéremmel vonulhattak volna pihenőre. 

Piskóti Zsolt csapata viszonylag hamar megkezdte felkészülését, mert be kellett építenie öt újonnan érkező játékost. A szakvezető akkor elégedetten beszélt a munkáról és azt is elárulta, hogy az első öt hely valamelyikére várja csapatát. 

 

Védekezésük jól összeállt 

 

A csapat azonban nem tudta megismételni az előző évad teljesítményét, hátul ugyan stabilak voltak, de az ellenfél kapuja előtt gyakran elfogyott a tudományuk, így Seres Konrádék nyolcadik helyen állnak féltávnál. 

– Nagyon nehéz félszezonon vagyunk túl. A felkészülés összességében jól sikerült és utána se főként játékban jelentkeztek problémák, hanem a gólszerzéssel akadtak gondjaink, ami sajnos az egész ősszel végigkísért minket – taglalta a vártnál gyengébb szereplés okait az együttes edzője, Piskóti Zsolt. – A védekezésünk jól összeállt, erre lehet alapozni és ha a szezon végén két-három hellyel feljebb tudnánk végezni, nem lennénk szomorúak – tekintett előre a szakember. – Az ősz zárása jól sikerült, így jó szájízzel tudunk elmenni a téli pihenőre – utalt az edző a listavezető Szpari II. elleni egygólos sikerre. 

A szakember az előbb említett örökösföldi siker mellett kiemelte még a Mándok elleni idegenbeli találkozójukat, amelyen mind a mutatott játékkal, mind az eredményességgel elégedett volt. Megemlítette azonban azt is, hogy a Nyírbátortól elszenvedett vereség alkalmával akaratbeli hiányosságok jellemezték csapatát és nem a megbeszéltek szerint focizott a társaság. 

– Köszönjük a vezetőség, Matévi Csaba és Urr László­, valamint a polgármester, Hosszú József éves munkáját – tette még hozzá. 

 

Tavaszal albérletben játszanak 

A csapathoz kapcsolódó hír még, hogy megkezdődtek az újfehértói sportkomplexum munkálatai, amelyek várhatóan nyárig befejeződnek, így a csapat tavasszal albérletben játssza majd hazai mérkőzéseit. Ennek helyszíne egyelőre még ismeretlen, de arra törekednek, hogy állandó helyet találjanak a mérkőzések számára. BB 

 

Újfehértói számok: Őszi végeredmény8. 15 6 5 4 24-16 23Hazai pályán6. 7 4 2 1 15-6 14Vendégként8. 8 2 3 3 9-10 9Házi góllövőlista. 5 gólos: Seres Konrád. 4 gólos: Petics György. 3 gólos: Dénes Krisztián, Somogyi Márk, Szilágyi Ákos. 2 gólos: Veres Dávid, Zámbó Dániel. 1 gólos: Csizmarik Ádám, Pallai Gergő.

Borítókép: Seres Konrádék (9) tavasszal javítanának helyezésükön | Fotó: Sipeki Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában