NB III.

2021.12.05. 14:58

A Sényő paprikás hangulatú meccsen verte meg a Kisvárda II.-t

Súlyos sérülés, piros lap és három gól tarkította az NB III.-as megyei rangadót.

Fotó: DODO FERENC

Vasárnap reggel még a havat takarították a sényői labdarúgópályáról, 13 órakor már az NB III. első tavaszi fordulóját játszották rajta. A szezonbeli második Sényő–Kisvárda II. megyei rangadó a harmadosztály idei utolsó játéknapjára esett.

A hazaiak kezdtek jobban, az első tizenöt percben szinte csak náluk volt a labda és többször el is jutottak ellenfelük tizenhatosáig. A 16. percben nem hiába tettek így, Schmidt Pétert fellökte Abov Avetiszjan, a tizenegyest Jócsák Dávid a kapu jobb oldalába lőtte. Az ezt követő percek is a Sényőé voltak, mígnem a Kisvárda az első igazán jó támadásából majdnem gólt szerzett, ám a kapu elé berobbanó Jaroszlav Heles a lécet találta el. Nem sokkal később a másik kapu is veszélyben forgott, de Németh Márk védte Vámos Márk lövését.

A játékrész utolsó tíz percében már többet birtokolta a labdát a Várda, ám nagy helyzeteket nem tudott kialakítani. Nem úgy a fordulás után, amikor öt percen belül négy-öt óriási lehetősége is volt. Ezek között Nagy Máté Gosztonyi András és Nagy Mihály Krisztián próbálkozását is hárította, egy alkalommal pedig Schmidt tisztázott a gólvonalról. A nagy nyomás aztán hamar góllá érett, Gosztonyi a jobb kapufa segítségével, hat méterről betalált.

Volt ennél nagyobb gondja a hazai gárdának, ugyanis az 54. percben Nagy Máté egy vendégjátékossal ütközött, a kapus karja súlyosan megsérült, mentő vitte el a helyszínről. Mindezt tetézte, hogy a csereként beállt Lakatos Lászlót néhány percnyi játék után, egy becsúszást követően azonnal kiállította a játékvezető.

A történtek a Sényőt pörgették fel. Bár Avetiszjan is közel járt a gólhoz, a második találat a hazaiaknak jött össze: Fabu Márton üresen fejelhetett az ötösről és nem is hibázott.

A Kisvárda a hajrában kapcsolt rá igazán, Nagy Mihály Krisztián a 90. percben a lécre bombázott, egy perccel később a jobb kapufa mellé lőtt kicsivel. Ő és a csapata sem járt sikerrel, a Sényő kihúzta a mérkőzés végéig, így győzelemmel mehet a téli szünetre.

Imrő László: – Ezzel a mérkőzéssel méltóképpen fejeztük be az őszi szezont. A nézők biztosan jól szórakoztak, viszont egy-két dolog mellett nem mehetünk el szó nélkül: a kapusunknak két helyen tört el a karja, az ellenfél játékosa még csak sárga lapot sem kapott. Elhiszem, hogy véletlen volt és nem akart sérülést okozni, de talán, ha a játékvezető az első félidőben megfogja a mérkőzést, nem biztos, hogy így zárult volna.

Kocsis János: – Mindkét fél kellett hozzá, hogy jó mérkőzés kerekedjen ki belőle, mert mindkét csapat próbált támadólag fellépni és a saját javára fordítani a meccset. Nagy hibákat követtünk el a két kapott gól előtt és rengeteg helyzetet hagytunk ki, ezek miatt nem tudtunk pontot szerezni. Nagyon sajnáljuk a hazai csapat kapusát. Azt gondolom, szabad labdára lépett, a mi játékosunk csúszott, ott történt a baleset. Bízunk benne, hogy minél hamarabb a csapata rendelkezésére áll.

Labdarúgás: NB III., Keleti csoport 20. forduló

Sényő-Carnifex FC–Kisvárda II. 2–1 (1–0)

Sényő, 150 néző, v.: Lovas (Zahorecz, Varga).

Sényő: Nagy M. (Járvás) – Bodó, Klepács, Fabu, Kapacina K. (Páll), Farkas, Schmidt, Jócsák (Lakatos), Tóth, Vámos (Kalocsai), Orosz. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Kisvárda II.: Németh – Czene, Králik, Vass, Avetiszjan (Bokor), Kirjuhin, Szentes, Honcsar, Nagy M. K., Heles (Adu), Gosztonyi. Edző: Kocsis János.

Gól: Jócsák (18., 11-esből), Fabu (68.), illetve Gosztonyi (51.).

Kiállítva: Lakatos (60.).

Részletek később...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában