FATUM-NYÍREGYHÁZA

2021.12.09. 19:35

Egy szettig bírták

A vereség ellen nem vallott szégyen a Fatum, a világ talán legjobb klubcsapatától kapott ki.

Fotó:

Bizony már a bemelegítésnél látszott, hogy egy másik kávéház. A sárga-kék szerelésbe bújt olasz csapat tagjai fizikálisan a mieink fölé nőttek termetben és ütőerőben is. Persze ez önmagában még nem jelent győzelmet. A különbség azonban szembetűnő volt csütörtökön este a Continental Arénában. Itt a világ egyik legjobb klubcsapata az Imoco Conegliano volt a Fatum-Nyíregyháza ellenfele.

A női röplabda Bajnokok-ligája D-csoportjában ez volt a mieink premierje. Majdnem telt ház előtt Ralitas Vaszileva szerezte a meccs első pontját, ezt már senki sem veheti el tőle. Ugyan néhányszor villantak a taljánok de a mieink tartották velük a lépést. Lelkesen és jól játszva nem engedték meglépni a vendégeket akiknél néhány nagyágyú, így a Európa-bajnok olasz csapat ásza a legjobb európainak választott Paola Egonu a kispad mögött álldogálva szurkolt. 

 

Az első etap dereka után  16:16 után vezethettünk volna a   két éves veretlenségüket a múlt héten elveszítő olaszok ellen. Sajnos nem sikerült, miként a két challenge sem, mindkettő az ellenfélnek kedvezett. Az első időt 17:22-nél kérte ki Németh Szabolcs, hiszen addig nem lehetett elégedetlen a produkcióval. Sajnos ezt követően már csak egy pont jutott a mieinknek. Az első szettlabdát a mezőny legmagasabbja, a 197 centis amerikai Kathryn Plummer vizet fakasztóan bebombázta.

 

A térfélcsere előtt a kispadokat jelentő székeket fertőtlenítették, egyébként a csarnokba csak védettségivel és maszkban lehet bejönni. A folytatás az első játékrészhez hasonlóan kezdődött de nem sokáig ment így a hazaiak már korán (3:7) időt kértek, majd nem sokkal később (4-11) ismét. Sajnos nem igazán sikerült rendezni a sorokat és hamar jött az első szettlabda, ami a hálóban landolt. A második hosszúra szállt, ám Dékány Bernadett rossz  nyitása lezárta a játékrészt. Amely negyedóráig sem tartott.

A harmadik szettben kidomborodott a két csapat közötti különbség. A mieink elszántsága csökkent, a kedve lankadt, így egyre nagyobb lett a pontbeli különbség. A hajrára cserélgetni kezdtek a vendégek.

 

Hiú ábrándjaink nem lehettek, érvényesült  a papírforma. Az első meccslabdát  a 16 pontig jutó Plummer értékesítette. Nem véletlenül kapta a meccs legjobbjának járó különdíjat.

 

A vereség ellenére az első szettbeli teljesítmény viszont jó alapot adhat a további mérkőzésekre. A nézők számára nagy élmény lehetett a meccs, ám az hiányérzetet jelent, hogy Eguonu nem mutatta meg tudását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában