Fatum-Nyíregyháza

2021.12.03. 07:32

Ilyen kezdés máskor nem fér bele

Németh Szabolcs az eredménnyel elégedett, az első játszmával kevésbé.

MK

A nyíregyháziak a második szettől pörögtek fel

Fotó: klub

Ahogy arra számítani lehetett, a Fatum-Nyíregyháza 3:0-ra győzött a DVTK vendégeként az Extraliga 7. fordulójában. A mérkőzés mégsem teljesen a várakozásoknak megfelelően alakult, hiszen a címvédő 23 pontot engedve nyerte meg az első szettet.

– Nem azon a hőfokon kezdtük a mérkőzést, amin kellett volna, ez picit megbosszulta magát abból a szempontból, hogy csak „utaztunk” a szettben – értékelte a szerdai találkozót Németh Szabolcs vezetőedző. – Amikor gyengébb ellenféllel találkozol, nem szabad az ő szintjén játszani, nekünk tudásból, erőből le kell hozni ezeket a szituációkat és mérkőzéseket. Ehelyett hagytuk őket érvényesülni.

A második játszmától aztán helyreállt a világ rendje: a nyíregyháziak 15-re, majd 11-re nyerték meg a hátralévő két játékrészt.

Stabilizálták az alapjátékot

– A második szett előtt az előbb mondottakra hívtam fel a játékosok figyelmét, és végül közé tudtuk tenni azt a különbséget, aminek meg kell lennie – folytatta a tréner. – A DVTK az elejétől a végéig ugyanazt a röplabdát játszotta, mi tudtuk stabilizálni az alapjátékunkat, így kerekedtünk felül. Onnantól kézben volt a mérkőzés, de bosszús vagyok az első szett miatt, mert ezt a meccset éppen tudtuk kontrollálni, de erősebb csapat ellen nem fér bele ilyen kezdés.

A nyíregyháziak szombat 18 órától a MÁV Előre SC-Bericap csapatát fogadják a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, majd december 9-én a szezonbeli eddigi legnagyobb feladata következik az Imoco Coneg­liano elleni Bajnokok Ligája-meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában