Röplabda

2021.12.04. 08:25

Kötelező sikerrel hangolhatnak az Imocóra

A jövő csütörtöki BL-meccs előtt a Magyar Kupában mérkőzik a Fatum.

MK

Olyanok is lehetőséget kaphatnak szombaton, akik kevesebbet játszottak idáig

Forrás: klub

Vélhetően nagyobb nehézség nélkül vehető, ám annál fontosabb lépést tehet a Fatum-Nyíregyháza szombat este. A Magyar Kupa címvédője a sorozat legjobb nyolc csapata közé kerülhet, amennyiben legyőzi – vagy nem kap ki 3:2-nél nagyobb arányban – a MÁV Előre SC-Bericap együttesétől.

Az NB I.-es székesfehérvári csapatot a bajnokságban még csak a Gödöllő verte meg egy ötszettes meccsen, így a második helyen áll. A Fatum a kupa nyolcaddöntőjének odavágóján a Fejér megyeiek otthonában találkozott szombati ellenfelével. A nyíregyháziak a november 9-én rendezett találkozó első játszmájában csupán 6 pontot engedtek a hazaiaknak, a következő két szettet 17-re és 15-re nyerték meg. A visszavágón tehát elvileg nem kellene sok kérdésnek felmerülnie, így Németh Szabolcsék arra is használhatják az összecsapást, hogy egy utolsót gyakoroljanak az elkövetkezendő nehéz időszak előtt.

Bizonyíthatnak a játékosok

– Ennek kötelező győzelemnek kell lennie, miután az első mérkőzést is nagyon szépen, magabiztosan hoztuk – mondta a vezetőedző. – A Magyar Kupa ezen fázisában nem hibázhatunk. Megbeszélünk egyfajta taktikát, amit gyakorolhatunk. Remélem, hogy azok a játékosok, akik lehetőséget kapnak, élnek a bizalommal és bebizonyítják, hogy a későbbiekben is lehet rájuk számítani. Mindezek mellett kellő tisztelettel, komolysággal kell venni ezt a mérkőzést, és pályára vinni a két csapat közötti különbséget.

Hogy miért is lesz nehéz a folytatás? A Fatum január 24-ig nem játszik bajnokit, addig viszont a Bajnokok Ligájában kétszer megmérkőzik az Imoco Coneglianóval és egyszer a ZSOK Ub csapatával, illetve (ha továbbjut) a Magyar Kupában a négy közé jutásért mérkőzhet, papírforma szerint a Balatonfüreddel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában