Kézilabda

2021.12.04. 08:34

Listavezető a sereghajtó otthonában

Női csapataink vasárnap játsszák idei utolsó bajnoki mérkőzéseiket.

BB

Sigér Petráék (labdával) Ózdon zárják az őszi szezont

Forrás: Dodó Ferenc

Fotó: Dodó Ferenc

Hétvégén az NB II.-es férfi bajnokságban az esztendő utolsó előtti meccseit rendezik. Szombaton három, míg két találkozón érdekeltek megyebeli csapataink. A sereghajtó Kállósemjén a bajnokaspiráns Nyírbátort fogadja, az esélyek egyértelműnek tűnnek, Petneházi Zsolt, a vendégek szakágvezetője mégis óvatosan fogalmazott a találkozóval kapcsolatban.

Gyarmati remények

– Ugyanolyan komolyan készültünk, mint máskor, nem vesszük félvállról a Kállósemjént. Tudjuk, hogy ellenünk mindenki meg akarja mutatni, ettől függetlenül céljaink elérése érdekében csak a két ponttal lennénk elégedettek.

A hazaiak játékos-edzője, Bécsi János arról beszélt, hogy tisztes helytállást vár csapatától a bajnokesélyes ellen.

A Kisvárda a Hajdúnánást fogadja.

– Kicsit bosszús vagyok, mert Miskolcon egy nyerhető mérkőzést veszítettünk el. Ezt a csorbát szeretnénk kiköszörülni, bár a Hajdúnánás ellen mindig nehéz, tavaly is hiányos kerettel érkeztek, mégis megszenvedtünk ellenük.

A borsodiak ezúttal ismét megyénkbeli gárdával küzdenek meg, ezúttal a Tiszavasvári vendégei lesznek. Hadas Sándor csapata az elmúlt fordulóban Fehérgyarmaton szenvedett vereséget, most sem lesz egyszerű dolguk.

– Sajnos továbbra is sok a sérültünk és a betegünk, ezért nem is tudtunk megfelelően készülni, aki azonban pályára lép, mindent meg fog tenni, hogy tiszta lelkiismerettel vonulhassunk majd az öltözőbe – fogalmazott Hadas Sándor.

A Fehérgyarmat Berettyóújfaluból próbálja elhozni a két pontot.

– Nem téveszt meg bennünket ellenfelünk helyezése, mert tudjuk, hogy jó csapat, amely ha jó napot fog ki, mindenkire veszélyes lehet. Kemény összecsapásra számítok, annak ellenére, hogy pár meghatározó játékosomra továbbra sem alapozhatok – mondta Varga László, a Fehérgyarmat játékos-edzője.

A dobogón telelnének

Ami a hölgyeket illeti, az ősz utolsó fordulójában mindhárom gárdánk vasárnap lép pályára. Legkorábban a Vitka SE-t szólítja a kötelesség, 11 órakor a Hatvan ellen zárnák szépen az őszt. Az együttes trénere, Dévényi János kiemelte, hogy az ellenfelük lassú, hosszú lefolyású támadásokat vezet és masszív, kemény védőfaluk van. Ennek megfelelően alakították taktikájukat és bíznak abban, hogy meg tudják őrizni a táblázaton elfoglalt helyüket és a dobogón tudnak majd telelni.

A tabella alján szerény­kedő Kállósemjénnek a tisztes helytállás lehet a célja Ózdon a Lóci DSE vendégeként, a Mátészalka pedig Kazinc­barcikán zárná sikerrel az évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában