NB III.

2021.12.04. 08:30

Megyei rangadó után jöhet a szünet

A Sényő és a Kisvárda II. őszi zárásként egymás ellen kezdi meg a tavaszt.

MK

20210801 Kisvárda fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország KISVÁRDA MASTER GOOD II - SÉNYŐ-CARNIFEX FC NBIII férfi labdarúgóó félkészülési mérkőzés.

Forrás: Sipeki Péter-archív

Fotó: Sipeki Péter

Hétvégén véget ér az augusztus 1-je óta tartó fárasztó menetelés: vasárnap az NB III. utolsó fordulóját rendezik. Nem akármilyen mérkőzéssel zárul az őszi szezon (ami valójában már a tavaszinak az első köre), ugyanis a megyénket képviselő két csapat, a Sényő-Carnifex FC és a Kisvárda II. találkozik egymással.

Mindkét gárda javítani akar

A felek idénybeli első összecsapásának kilencedik percében lecsapott a vihar Kisvárdán, a játékvezető az öltözőbe rendelte a játékosokat, akik a következő húsz percben nem folytathatták a mérkőzést. Az időjárási körülmények a pályára is hatással voltak, a hatalmas tócsák alaposan megnehezítették a csapatok dolgát. A körülmények a hazaiak játékát befolyásolták kevésbé, Szőr Leventéék 3–0-ra győztek.

Most mindkét gárda arra törekszik, hogy jó élménnyel menjen a téli szünetre. A hatodik helyen álló várdaiak az előző fordulóban Tállyán szenvedtek vereséget, míg a kilencedik Sényő a BKV Előrétől kapott ki.

– Mindkét csapat hosszú éven van túl, hiszen rengeteg mérkőzést kell játszani a bajnokságban – mondta el lapunknak Kocsis János, a Kisvárda II. vezetőedzője. – Az eredményt tekintve a Sényőnek sem sikerült az elmúlt két mérkőzése, sajnos nekünk is két vereség csúszott be az előző három fordulóban, tehát mindenképpen javítani akarunk. Nem szeretnénk a végén elrontani azt a képet, amit kialakítottunk magunkról. Úgy készülünk, hogy legyen esélyünk a győzelemre. Mindenkire számíthatok, bizakodóan várjuk az utolsó fordulót.

Régen más volt a hangulat

Voltak idők, amikor egyszerre hét, megyénkbeli csapat is szerepelt az NB III.-ban. Az edzők úgy gondolják, ennek a találkozónak már más a hangulata, mint ami azokban az időkben jellemző volt, de a játékosokat így sem kell félteni attól, hogy félvállról vennék a mérkőzést.

– Régebben – például amikor a mi első csapatunk is a harmadosztályban szerepelt – másabb légkör vette körül a megyei riválisok meccseit – fogalmazott a várdai tréner. – Nagyon sok fiatal van a keretünkben, viszonylag kevesen származnak erről a környékről, ezért nekik nem biztos, hogy annyit jelent, mint esetleg nekem, aki tisztában van vele, milyenek voltak régebben az NB III.-as megyei rangadók. A komolyság persze így is meglesz, biztos vagyok benne, hogy mindenki megtesz mindent a jó eredményért.

– Egy megyében játszunk, ezért éppen rásüthetjük a megyei derbi jelzőt, bár nem gondolnám, hogy így fognák fel a résztvevők – ezt már Imrő László, a Sényőt irányító edzőpáros tagja mondta. –Második csapattal játszunk, az ilyen együttesekben jobban cserélődnek az emberek, ráadásul sajnos a Kisvárda első gárdája is hazai pályán játszik, ugyanabban az időben, mint mi, ezért biztosan megoszlanak a nézők.

A tréner ettől függetlenül jó mérkőzésre számít.

– Látatlanban azt jósolhatjuk, hogy nagy küzdelem lesz a pályán – tette hozzá. – Igyekszünk a maximumot nyújtani, hiszen a vendégcsapat biztosan így tesz majd, nekünk is fel kell venni a kesztyűt. Általában jó és izgalmas meccseket játszunk a Kisvárda II.-vel, viszont örülni nem nagyon szoktunk a találkozók végén. Remélhetőleg ez most másképpen lesz és minket ér sikerélmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában