asztalitenisz

2021.12.02. 07:21

Méltó módon zárták az esztendőt a NAC versenyzői

A szezon utolsó versenyein egyéniben és csapatban is dobogóra álltak a nyíregyházi lányok.

BB

A bronzérmes nyíregyházi csapat (balról: Hanustyák Fanni, Laskai Írisz, Adamik Csenge)

Fotó: szakosztály

Múlt pénteken és szombaton két helyszínen rendezték meg az országos ifjúsági csapatbajnokságot és a Moatsz kupa egyéni ranglistaversenyt, a fiúk Gödöllőn, míg a lányok Budapesten, a Statisztika csarnokában mérték össze erejüket. A fiúknál a két nyírbátori, Baracsi Elek és Máté Dávid a főtáblán az első körben búcsúzott. A lányoknál a szintén nyírbátori Tölgyes Dorottya a legjobb 16 közé játék nélkül jutott, ott azonban Pascui Nikolettával nem bírt, így számára véget ért a verseny.

A NAC Nyíregyháza versenyzőinek viszont parádésan sikerült a hétvége. Ugyan az apagyi nevelésű Hanustyák Fanni egyéniben korán búcsúzott, Pad Franciska viszont az elődöntőbe jutásért óriási csatában veszített a tatai, de csapatban a NAC Nyíregyházát erősítő, későbbi győztes Adamik Csengével szemben. A másik ágon Laskai Írisz a döntőbe jutásért a Statisztikás Szosznyák Emmával szemben marad alul, így az eredményhirdetéskor bronzérmet akasztottak a nyakába.

Csapatban bronzot nyertek

A három, egyéniben a legjobb nyolc közé jutott nyíregyházi versenyző csapatban sem adta alább, selejtezőcsoportjukban legyőzték a Szegedet, a Statisztika második számú csapatától viszont kikaptak, így másodikként jutottak tovább a főtáblára. Ott a BVSC Zuglót legyőzve az elődöntőbe jutottak, az újabb siker azonban elmaradt, így végül a harmadik helyen végeztek.

Ezzel az utánpótlás versenyszezon lezárult, Laskai Íriszre viszont vár még egy megméretés. Amennyiben a Covid-helyzet engedi, december közepén meghívottként asztalhoz áll a felnőtt top 16 bajnokságon, de elképzelhető, hogy Adamik Csenge és Pad Franciska is ütőt ragad a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában