Fatum-Nyíregyháza

2021.12.09. 09:04

Minden egyes percét élvezni kell!

Igazi csemege, hiszen nem minden nap láthatjuk testközelből a világ legjobb női röplabdacsapatát.

MK

Németh Szabolcs felszabadult játékot vár a csapatától

Fotó: cev.eu

Ha van olyan mérkőzés, amit a Fatum-Nyíregyháza szurkolói már a Bajnokok Ligája sorsolásának pillanatában bekarikáztak a naptárban, akkor az az olasz Imoco Conegliano elleni: a BL-címvédője csütörtökön 18 órai kezdettel lép pályára a Continental Arénában. A regnáló klubvilágbajnok ellen ahhoz is bravúrra van szükség, hogy szettet nyerjen a Fatum-Nyíregyháza, Németh Szabolcs éppen emiatt bátor játékot akar látni az együttesétől. 

Nem szabad előre feladni 

– Félelemmentes, vagány játékot várok a csapattól – szögezte le a vezetőedző. – Mindenki tudja, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de hiba lenne úgy kimenni a pályára, hogy nem próbálunk meg nyerni. Ellenfelünk a világ legjobb klubcsapata, de ez nem jelenti azt, hogy nincs rajtuk nyomás. Szeretném, hogy felszabadultan játsszunk, tegyük ki a szívünket a pályára, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. 

A világklasszisok sorát felvonultató olasz gárda ellen taktikailag is nagyon nehéz felkészülni. 

– Annyira komplett csapat, hogy nem is csináltunk taktikát külön-külön a játékosokra, mert becsapnánk saját magunkat. Készülünk egy alaptaktikával, azt kell különböző szituációkra alkalmazni. Ha ezt követjük, a védekezésre és az abból visszatámadásra építünk, akkor lehet esélyünk jó meccset játszani – tette hozzá a tréner. 

Szerette az ilyen helyzeteket 

– Ezen a mérkőzésen a taktika mellett fontos, hogy a játékosokban olyan adrenalin legyen, ami viszi őket előre – folytatta a vezetőedző. – Engem jó érzéssel töltött el játékosként, ha a világ legjobbjai álltak a másik oldalon, mert olyankor a világ teteje ellen mutathattam meg, mire vagyok képes. Remélem, a mi játékosaink is így fogják fel. Ennek a mérkőzésnek ünnepnek kell lennie, mind nekünk, mind a nézőknek, mert nem minden nap látogat el ilyen kaliberű csapat Magyarországra. Minden egyes percét élvezni kell! 

A találkozót a Digi Sport élőben közvetíti, de a helyszínen garantáltan nagyobb élmény lesz megtekinteni! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában