Szpari

2021.12.04. 08:22

Nehéz feltörni a szegedi védekezést

A Szpari vasárnapi ellenfele nagyon kevés gólt kap, de azért bizakodásra is van ok.

MK

Forrás: Kovács Péter-archív

Nyeretlenségi szériáját követően a héten végre győzelem után készülhetett a Nyíregyháza Spartacus. Mint ismert, a Szpari legutóbb megverte a III. Kerület TVE együttesét (1–0).

Ezen a héten nehezebb feladat vár Zamostny Balázsékra, ugyanis a tabella negyedik helyén álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia lesz az ellenfél.

A szegediek öt ponttal állnak jobban, mint a piros-kék nyíregyházi gárda. Jó helyezésüket leginkább védekezésüknek köszönhetik, ezt mutatja, hogy a Haladással holtversenyben a legkevesebb gólt kapták a bajnokságban (11), és kilenc meccsen érintetlen maradt a kapujuk.

Végre bővebb a keret

Nagy eredményeik között említhető, hogy megverték a DVTK-t (2–1) és ikszeltek a Vasassal (0–0), utóbbi mérkőzésen kezdődött az a hatmeccses veretlenségi sorozat, ami után ezt a fordulót várják.

– Nagyon masszív együttes, amely már egy éve együtt dolgozik vezetőedzőjével, Dragan Vukmirral – vezette fel a találkozót a nyíregyháziakat irányító Feczkó Tamás. – Átragadt a csapatára az a szerb mentalitás, ami mindig jellemző volt rá játékosként. Agresszív, de fegyelmezett védekezésből indulnak, ebből eredményesen támadnak. Nem véletlen a jelenlegi jó szereplésük.

– Nálunk a hét legnagyobb pozitívuma, hogy egy eltiltott játékosom kivételével végre mindenki hadra fogható – folytatta a tréner. – Közülük többen nem bírnak még kilencven percet játszani, de hozzá tudnak tenni a csapat teljesítményéhez, ami előrelépés az előző időszakhoz képest. Szeretnének zárkózni a Szegedhez, ezért csak a győzelemben gondolkodunk.

Labdarúgás:

Labdarúgás: NB II., 19. forduló

Vasárnap, 17. Szeged–Nyíregyháza Spartacus, Szent Gellért Fórum, v.: Antal (Albert, Belicza).

Spartacus: Hegedűs – Szokol, Papucsek, Jánvári, Nemes – Márkus, Sigér – Vass, Zamostny, Sztankó – Novák.További mérkőzések: III. Ker. TVE–Békéscsaba, Budaörs–Siófok, Szentlőrinc–Kecskemét, Tiszakécske–PMFC, Dorog–ETO FC Győr, Ajka–Csákvár, Soroksár–Vasas, Haladás–Szolnok, Budafok–DVTK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában