Mennyei

2021.12.27. 08:21

Nem mindig a foci a megoldás

A Kemecse jobb őszt produkált, mint tavaly, de tavasszal is oda kell figyelnie.

MK

20210925 Kemecse Nyír-Wetland Megye I. osztály felnőtt 7. forduló férfi labdarúgó mérkőzés KEMECSE SE - GYULAHÁZA KSE. Fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország

Fotó: Sipeki Péter

A Kemecsének nagy szerencséje volt az előző idény végén, hiszen a pályán elért eredmények alapján kieső helyen végzett a megye egyben, ám a másodosztályból nem vállalta minden, arra jogosult egyesület a feljutást, így felkérésre bennmaradhatott. Az egyesületnél nem szeretnék még egyszer külső tényezőkre bízni a sorsukat, így a jelenlegi szezonban eredményesebb őszt produkált. 


– Az előző szezonhoz képest a szervezettségben léptünk előrébb, amiben közrejátszott az is, hogy az elnöki pozíciót átvettem, rendezettebb körülmények között dolgozhat a csapat – értékelt Resán Attila, a kemecsei egyesület elnöke, aki megbízott edzőként is irányította a csapatot ősszel. 


– Játékosállományban túl nagy változás nem volt, sőt inkább a távozók voltak többen, de annak a csapatnak is alkalmasnak kellett volna lennie jobb eredményekre. A tavaszi szezon egyébként nem volt annyira rossz, az őszi volt gyengébb. 


A Kemecse ebben a szezonban képes volt meglepetés­eredményekre is, de olyanra is volt példa, hogy esélyesként nem tudott nyerni. 
– Azok a meccsek sikerültek jobban, amiken nem tudtunk teljes létszámmal kiállni – emlékezett vissza a sportvezető. – A Csenger elleni idegenbeli iksz extra volt, tizenegy emberrel szerepeltünk a mérkőzésen, ilyen helyzetekben megmutatkozik, hogy ha nem is vagyunk meg létszámban, de a szívünk a pályán van, akkor jó csapatok ellen is jól tudunk teljesíteni. Ellenben teljes létszámmal kikaptunk a Tarpától és a Gyulaházától, ami szívfájdalom. 



Tudja, miben kell fejlődni 

 


Ugyan jelenleg bennmaradó helyen áll a csapat, az biztos, hogy legalább hasonló tavaszi szereplésre lesz szükség. 
– Abban kell előrébb lépnünk, hogy minél több meccsen részt vegyenek a játékosaink, szervezettebbnek és tudatosabbnak kell lennünk – mondta el Resán Attila, miben kell fejlődnie együttesének. – Az a baj, hogy mi focizni próbálunk akkor is, amikor nem kellene. A megyei első osztályban van néhány csapat, amelyik nem a fociból él, hanem a sajátos taktikából, márpedig az ilyen ellen a taktika a megoldás, nem a foci. 
 

Kemecsei mutatók



Őszi végeredmény 


13. 15 4 3 8 17–35 15Hazai pályán 
8. 7 4 1 2 9–6 13Vendégként 
15. 8 – 2 6 8–29 2Házi góllövőlista. 5 gólos: Madzin István. 4 gólos: Ádám Dénes. 3 gólos: Ács Szabolcs. 2 gólos: Hokk Balázs. 1 gólos: Hokk Ádám, Majoros Ádám, Sándor Dávid. 
 

Borítókép: Majoros Ádámék (labdával) felemás eredményeket értek el ősszel | Fotó: Sipeki Péter-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában