Fatum-Nyíregyháza

2021.12.08. 10:05

Nem szabad félni, csak játszani kell!

Tóth Fruzsináék élvezni szeretnék a BL-címvédő elleni meccset.

MK

Tóth Fruzsina motiváltan várja az első hazai BL-meccset

Fotó: Pusztai Sándor-archív

Egy nap és elérkezik a Fatum-Nyíregyháza legjobban várt Bajnokok Ligája-mérkőzése, az Imoco Conegliano elleni összecsapás. Az olasz gárdát csütörtöki lapszámunkban részletesebben bemutatjuk, egyelőre annyit említünk, hogy a BL-ben 2019 májusában kapott ki legutóbb, azóta minden sorozatot figyelembe véve kétszer talált legyőzőre... 

– Örültünk neki, amikor egy csoportba sorsoltak minket a címvédővel, mert sokat tanulhatunk, ha ilyen ellenfelekkel találkozunk – mondta el lapunknak Tóth Fruzsina, a nyíregyháziak saját nevelésű játékosa. – Az olaszok erősebb bajnokságban szerepelnek, így szezon közben folyamatosan éles meccseket játszanak. Nagyon összeszokott csapat, évek óta együtt van a gárda, amit világklasszis játékosok alkotnak. Mindezek ellenére az a helyes hozzáállás, amire a vezetőedzőnk is felhívta a figyelmet: meg kell adni a tiszteletet, de nem szabad félve felmenni a pályára. Nagy megtiszteltetés az is, hogy a BL-ben játszhatunk, és ha már megkaptuk ezt a csapatot, élvezni kell a játékot. 

A tanulópénzt megfizették 

Bár a liberó még csak 21 éves, a nemzeti csapat tagjaként több nemzetközi meccset játszott már, például az olasz válogatott ellen is pályára lépett néhány hónapja az Európa-bajnokságon. 

– Valóban több nagyobb mérkőzést játszottam már, mint néhány csapattársam, de én sem vagyok még azért annyira rutinos – reagált a felvetésre a fiatal röplabdázó. – Megpróbálom a helyén kezelni a mérkőzést és szerintem a többiek sem fognak izgulni, mert mindenkinek tanulópénz volt a lengyelek elleni BL-nyitány. Drukk persze van bennünk, mert együtt még nem játszottunk ennyire erős csapat ellen, de attól függetlenül, hogy a világ legjobbjai, nem szabad félnünk tőlük. Ők is emberből vannak, nekik is lehet rossz napjuk, nekünk pedig a saját játékunkat játszva meg kell mutatnunk, hogy mit tudunk. Ha élvezzük a játékot, akkor tudunk átlendülni az esetleges feszültségen. 
A mérkőzés csütörtök 18 órakor kezdődik a Continental Arénában. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában