Megyei I.

2021.12.10. 08:59

Rutinnal léphet még előrébb a fiatal mándoki csapat

A Mándok felülmúlta a várakozásokat az őszi harmadik helyével.

MK

Törtei Tamás (7) egyike a kevés, rutinos mándoki játékosnak

Fotó: Sipeki Péter

A megye egyes bajnokság előző idényében 10. helyen végzett Mándok úgy vágott neki az új szezonnak, hogy előrébb lépjen. A célt nem volt könnyű teljesíteni, mert nyáron heten távoztak, négy új játékos érkezett és az egyébként is fiatal keret átlag­életkora még tovább csökkent. 

Nagyon jó a csapategység 

Az őszi szezonban Szabó Tamás és Erős Gábor egy-egy meccsen játszott csereként néhány percet, rajtuk kívül a keretben csak a 36 éves Törtei Tamás és a 31 éves játékos-edző, Lakatos István idősebb harminc évnél – mindketten alapemberei a csapatnak. 

– A bajnokság előtt nem tudtuk, hogy mire leszünk képesek, mert volt játékosmozgás a csapatban, ezért nehéz volt belőni a játékerőnket, viszont azt a célt tűztük ki, hogy az első nyolcban szeretnénk végezni – kezdte értékelését Lakatos István. 

A Mándok remekül indította az idényt, a Gyulaházát 4–0-ra, a Kemecsét 5–2-re győzte le, majd a Szpari elleni szoros vereség után újabb meccseket nyert. Hosszú győzelmi sorozatot nem tudott kialakítani, mert egy-két győzelem után rendre becsúszott egy döntetlen vagy vereség, a csapat így is várakozáson felüli őszt produkált és a harmadik helyen zárt. 

– A győztes meccseinket magabiztosan nyertünk meg, főleg a szezon elején – folytatta a tréner. – Később sérülések, eltiltások miatt voltak hiányzóink. Egyben van a csapat, mindenki küzd a másikért, jó a hangulat, tényleg mindenki jóban van a másikkal, ennek is köszönhető, hogy jól állunk a bajnokságban. Ahhoz, hogy előrelépjünk, a tavaszi szezonban még bátrabbnak kell lennünk a kapu előtt, és több rutint kell szereznünk. A fiatalságunkból adódik az is, hogy egy-két meccs jól sikerült, majd becsúszott a pontvesztés. Jó lenne stabilizálni, hogy huzamosabb ideig jól szerepeljünk. 

A mándokiak január második hetében kezdik meg a felkészülést. 

Mándoki mutatók

Őszi végeredmény

3. 15 9 1 5 35–22 28

Hazai pályán 7. 7 4 1 2 16–11 13

Vendégként 5. 8 5 – 3 19–11 15

Házi góllista. 16 gólos: Gyüre Tamás. 5 gólos: Haller Renátó András. 2 gólos: Baglyos Levente, Kovács Béla Róbert, Maroda Nándor, Törtei Tamás. 1 gólos: Ari Attila, Jánvári Dániel, Lakatos István, Lusánszki László, Molnár Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában