Sunshine NYÍKSE

2021.12.03. 07:49

Szolnokon sem botlottak meg

A Sunshine NYÍKSE továbbra sem hibázott a bajnokságban.

KM

Zajácz Krisztián tíz pontot szerzett

Fotó: szakosztály

Múlt szombaton Szolnokon lépett pályára az NB II.-es Sunshine NYÍKSE. A nyíregyháziak veretlenül, a hazaiak egy vereséggel a hátuk mögött várták a találkozót. Nyíregyházi vezetéssel indult a meccs, de Földesi nagyon korán begyűjtötte harmadik személyi hibáját.

Vasárnap folytatják

Asztalos viszont remekül játszott, 11 pontot szerzett az első negyedben, melynek végén 6 pont volt a NYÍKSE előnye. Savic nemcsak remek labdákat adott, de ponterős is volt, így a folytatásban tíz ponttal meglépett a Nyíregyháza. A nagyszünetre szépített a Szolnok, és 32–39-el fordultak a csapatok. Az első félidőben mindössze négyen dobtak kosarat a mieink közül, Asztalos és Savic mellett Zajácz és Tóth volt még eredményes. A harmadik negyedben sokáig tartotta a különbséget a NYÍKSE, majd a játékrész végére sikerült növelni is az előnyt, bár sok ziccer kimaradt. Az utolsó játékrészben úgy tűnt, sima lesz a vége. 14 ponttal vezetett Kovács Tibor együttese, de hatra zárkózott a Szolnok. Savic visszatért a kispadról, és végül nyerte a meccset a NYÍKSE, mely így továbbra is százszázalékos. A nyíregyházi együttes vasárnap hazai pályán a Kiskunfélegyháza ellen folytatja a sorozatot.


Kosárlabda: NB II.

Szolnoki Olajbányász II.–Sunshine NYÍK-SE 64–72 (17–23, 15–16, 15–17, 17–16)

NYÍKSE: Savic 22, Asztalos 18, Tóth 13, Földesi 3, Zajácz 10. Csere: Bíró 1, Skorcov, Vida 5, Csirpák, Vámos. Vezetőedző: Kovács Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában