Tiszavasvári

2021.12.01. 08:54

Tehetség, kitartás és egy kis szerencse

Cseh László őszintén beszélt pályafutásáról Tiszavasváriban.

BB

Cseh László az Olimpiai Baráti Kör Egyesület meghívásának tett eleget

Fotó: Pusztai Sándor

A fennállásának ötödik évfordulóját idén ünnepelő Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület ebben az esztendőben sem tétlenkedett. Nyáron vendégül látták dr. Kulcsár Krisztiánt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, múlt szombaton pedig amellett, hogy az olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok tornász Berki Krisztián videóüzenettel jelentkezett, a Találkozások Házában Cseh László tartott élménybeszámolót az érdeklődőknek.

Az esemény jól szolgálta a sport, az olimpiai mozgalom és eszme népszerűsítését, a couberteni gondolatok széles tömegekkel való megismertetését, amelyet célul tűzött ki az egyesület.

Élményekkel gazdagodva

A szép számú közönséget a város szülötte, az egyik kereskedelmi csatorna népszerű műsorvezetője, Tokár Tamás köszöntötte, majd az olimpiai himnuszt követően Németh „Nyiba” Sándor, aki három sportágban 28 világversenyen képviselte hazánkat, videóüzenetében saját versével tisztelgett a megjelentek előtt.

Szőke Zoltán polgármester köszöntőjében azt emelte ki, örül annak, hogy a város ismét olyan eseménynek ad otthont, amelyről élményekkel gazdagodva távozhatnak a résztvevők. Hiszen legendákkal, példaképek- kel találkozhatnak, akik eredményeikkel, kitartásukkal zsinórmértéket is adhatnak mindennapi életünkhöz.

– Cseh László sikereiért a többség televízió előtt, a szerencsések élőben szurkolhattak, szinte vele együtt úsztunk és ezért kicsit magunkénak is érezhettük. Az ilyen pillanatokban jó magyarnak lenni, és elérzékenyülve hallgatni himnuszunkat – tette még hozzá.

A beszélgetés során a többek között olimpia ezüst-, és bronzérmes, kétszeres világbajnok, tizennégyszeres ­Európa-bajnok és száztizenkétszeres magyar bajnok beszélt a kezdetekről és azt is elárulta, hogy edzésen gyermekkorában sem kellett noszogatni, igaz a korai keléssel soha nem tudott megbarátkozni. Hosszú pályafutása során névjegyévé vált, hogy a mezőnyből a kevesek egyikeként fejét mindig ­kopaszra borotválva úszott, azt is ­elárulta, hogy miért volt ez így. Szót ejtett arról, hogy párját is az uszodában „találta meg”. Mesélt arról, hogy bár próbálkozott a labdarúgással és a kosárlabdával, érezte, hogy az uszoda az ő világa, a víz az ő közege. Már egész korán hitt abban: ha becsületesen elvégzi az edzésmunkát, akkor annak előbb-utóbb meglesz az eredménye.

A sikerek erősítik a közösséget

Elmondása szerint 17 éves kora körül érezte először, hogy kezd beérni a befektetett munka. Szerinte fontos a tehetség, de még fontosabb a szorgalom, a belső késztetés arra, hogy minden edzésen maximálisan odatedd magad és ezáltal egyre jobb legyél, emellett a szerencse sem elhanyagolható.

A tartalmas és őszinte beszélgetést követően a rendezvény zárásaként Dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője arra mutatott rá, hogy bár sokfélék vagyunk, sokféleképpen gondolkodunk, a sportsikerek azonban erősítik a közösséget, mert közösnek tartjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában