Kézilabda

2022.01.26. 09:12

A továbbjutás reményével lépnek pályára a kisvárdaiak szerdán

A Kisvárda azokat a játékelemeket gyakorolta, amelyekből eredményes lehet.

BB

Juhász Grétáék továbblépnének a Magyar Kupában

Fotó: KM-archív/Dodó Ferenc

Három bajnoki mérkőzést követően szerdán kupatalálkozó vár a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapatára. A rétköziek a Magyar Kupa negyedik fordulójában a Mosonmagyaróvárt fogadják. 

 

Szép győzelmek 

 

A továbbjutás kérdése egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a szabályok értelmében a hazaiak folytathatják a sorozatot. Mint az ismert, Bakó Botond tanítványai az előző évadban a klub történetének legnagyobb sikerét aratva a legjobb négy közé jutottak, az aktuális kiírásban pedig a harmadik körben kapcsolódtak be, és novemberben a Budaörs vendégeként nyertek két góllal, ezzel szerezve meg a jogot a folytatásra. 

A két gárda legutóbb novemberben bajnoki mérkőzésen találkozott egymással Kisvárdán, akkor a vendégek sikerével ért véget a találkozó. A mosonmagyaróváriak januárban megkezdték nemzetközi szereplésüket, és két szép győzelemmel letették névjegyüket Európában is, először hazai pályán győzték le a francia Besancon együttesét, majd a Lokomotiv Zagreb otthonából hozták el a két pontot, a kettő között azonban nagy meglepetésre kikaptak Budaörsön. Múlt vasárnap a Sola elleni Európa-liga-mérkőzésüket elhalasztották, mert a csapatban felütötte fejét a koronavírus. Honlapjuk tanúsága szerint játékosaikat hazaengedték, az egészséges kézilabdázók egyéni edzésterv szerint készülnek. 

 

Erős, komplex csapat 

 

– A Mosonmagyaróvár erős, komplex csapat, komoly játék- erőt képviselnek. Hallottuk a róluk érkező híreket, sajnos ez egy ilyen időszak, minden csapatnál vannak kisebb-nagyobb problémák. Nálunk is akadnak nehézségek, betegségek, sérülések hátráltatják a zökkenőmentes felkészülésünket. Ettől függetlenül a lehetőségeinkhez képest megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni a mérkőzésre. A sűrű programunk miatt a frissítés és a regeneráció élvez prioritást, ezek mellett azokat a játék- elemeket erősítjük, amelyekből eredményesek lehetünk. Szeretnénk továbbjutni – fogalmazott Bakó Botond, a Kisvárda edzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában