Atlétika

2022.01.27. 09:50

Balázs bajnoki címeket lökne

A Nyíregyházi Sportcentrum súlylökője az Atlétikai Centrumban hazai környezetben készülhet.

ML

Tóth Balázs elégedett az eddigi versenyek eredményeivel

Fotó: Sipeki Péter

Joggal irigykedhetnek nyíregyházi sporttársaikra nemcsak a hazai, hanem a külhoni atléták is. A már használatba vett Atlétikai Centrum ideális feltételeket biztosít az edzésekre és a versenyzésekre egyaránt. A közelgő országos bajnokságok előtti két nyílt viadal hasznos tapasztalatokat adott a szervezőknek és versenyzőknek egyaránt. A feltételek kiválóak, nem véletlen, hogy a legjobb magyar súlylökők ismét itt edzőtáboroznak. Közülük Tóth Balázs büszkén mondhatja: ő itthon van. 

 

Minden megvan 

 

– Ismét az Atlétikai Centrumban készülünk, ami a visszajelzések alapján mindenkinek nagyon tetszik – kezdte érdeklődésünkre a szerdai edzés pihenőidejében Tóth Balázs. – Ehhez fogható nincs hazánkban, még hasonló sem. Minden megvan, amire szükségünk lehet az edzéseken. Ez akkora lehetőség számunkra, amivel nem élni nagy kár lenne. 

Balázs mindkét januári nyílt versenyen dobókörbe lépett. Az elsőn a nagy rivális ikarusos Kovács László mögött a második helyen végzett (16,94.), a múlt vasárnap viszont már nyert (17,22). 

– Mindkét versennyel elégedett vagyok, mindkettő jól sikerült, főként a második – értékelt Balázs. 

– Úgy vélem, sikerült visszarázódnom a versenyzésbe, bízom benne, hogy ez az eredményekben is meg fog mutatkozni. 

 

Érvénytelen nagy kísérlet 

 

– A legutóbbi versenyen volt egy érvénytelen kísérletem, ami 17,80 körül volt. Ez igen biztató, hiszen 17,41 az egyéni csúcsom. Egy negyvencentis javítás már igen jó. Arra készülök, hogy a fedett pályás bajnokságon már sikerüljön kirukkolni egy szép eredménnyel. 

Ami az idei szezont illeti, a 22. esztendős Balázs korosztályában, az U23-ban nincs idén világverseny. A felnőtt kontinensbajnokság és világbajnokság szintjei még túl nagy feladatott jelentenek, a hazai bajnokságok viszont behúzhatók. 

– Természetesen itthon szeretném megnyerni a fedett pályát, a szabadtéren pedig megvédeni a címemet. Március közepén Portugáliában lesz a dobó Európa-kupa. Nincs szint, a szövetség két súlylökőt fog indítani, remélem, az egyik én leszek. Ami az esztendőt illeti, szeretnék minél több versenyen indulni és jó eredményeket elérni – így Tóth Balázs.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában