NB III.

2022.01.12. 08:34

Fiatalokkal kiegészülve, hat mérkőzéssel készül a Sényő

Hárman kölcsönbe távoztak, egy védő abbahagyta, de egy kapus érkezhet a csapathoz.

MK

Fotó: KM-archív, Dodó Ferenc

Felemás őszi szezont zárt a Sényő-Carnifex FC. Az NB III.-ban immár negyedik éve szereplő klub a mögöttük hagyott – igen sűrű – hónapokban kilenc győzelem mellett négyszer döntetlent játszott, hétszer kikapott, az így szerzett 31 pont a Keleti csoport kilencedik helyére volt jó. A csapat közelebb áll az élmezőnyhöz, mint a kieső zónához, hiszen a harmadik DEAC 14 pontra van, míg a már kieső pozícióban álló Tállya 15 egységgel van lemaradva. Ha a dobogós helyek megszerzése nem is reális, arra abszolút lehetne esély, hogy például a hat ponttal jobb, ötödik helyen végző Tiszaújvárost utolérje a sényői gárda. 

 

Egy hónap múlva rajt 

 

Elsőként tehát a bennmaradás bebiztosítása lehet a fő feladat tavasszal, majd a minél jobb pozíció megszerzése, amihez kiegyensúlyozottabb második félévre lesz szükség. Az Imrő László, Fiumei Viktor edzőpáros vezette együttes a téli pihenő után január első napjaiban munkához látott, ezen a héten pedig már felkészülési mérkőzést is játszik. 

– Január harmadikán kezdtük a munkát, az első héten napi egy edzéssel, itt még a szombatot és a vasárnapot kiadtuk pihenőnek – ismertette a téli programot Imrő László. 

– A szokásoknak megfelelően Kemecsén edzünk. Ezen a héten már napi két tréninggel készülünk és hétvégén lejátsszuk az első edzőmeccsünket Tállyán. Jövő héten visszaállunk a napi egy edzésre, szerdán a Kótajjal játszunk Örökösföldön, szombaton Cigándon mérkőzünk meg a hazaiakkal, az azt követő héten a Nyírbátorral és a DEAC-cal találkozunk. A főpróbát az Újfehértó ellen tartjuk, utána már beállunk a bajnoki ritmusra, hiszen ha az időjárás nem befolyásolja a kezdést, akkor február 13-án már bajnokit játszunk az Eger vendégeként. 

 

Az Újfehértót erősítik 

 

A bajnokságot nem teljesen ugyanolyan kerettel folytatja a Sényő, mint amilyennel befejezte. Három fiatal játékos, Jócsák Dávid, Barta Gábor és Páll Zsombor tavasszal a megye egyes Újfehértónál szerepel kölcsönben, a nyáron érkezett Szilvási Péter pedig befejezte a pályafutását. 
Az utánpótlásból öten (Dobos Alpár, Mányi Bence, Kertész Milán, Balogh Rómeó, Balogh Győző) a felnőttel edzenek. Imrő László elmondta továbbá, hogy egy kapus érkezése várható még, ő a tervek szerint jövő hétfőtől áll munkába. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában