Levelek

2022.01.25. 11:45

Szörnyethalt az anya Nyíregyházánál: az árván maradt kisfiúnak gyűjtenek a „rozmárok”

A nem mindennapi vállalkozást jótékonykodással kötik össze a szervezők.

MML

Forrás: Sipeki Péter / tenyek.hu

Míg sokan fázósan húzzuk össze a kabátunkat ezekben a napokban kint a szabadban, többen arra készülnek, hogy fürdőnadrágra vetkőzzenek január 29-én a Leveleki-víztározó partján. A Leveleki Horgászparadicsom ugyanis szombaton rendezi meg a már hagyománynak számító „rozmárok napját”. 

A főszervező, a Nyíregyházán élő Mikucza Zsolt kedvtelésből merült először a jeges vízbe, vonzzák ugyanis az extrém kihívások. Példáját látva egyre többen döntöttek úgy, hogy felveszik a harcot a mínuszokkal és a jéghideg vízzel, a koronavírus-járvány kirobbanása előtti időkben olykor ötven „leveleki rozmár” gázolt a víztározó jéggel borított vizébe. 

 

Szépen hízik a tó jege 

 

– Az éjszakai mínuszoknak köszönhetően szépen hízik a tó jege. Nem tudom még, hogy hányan leszünk, de egy nagyobb területet már az előző napokban szabaddá teszünk. Az biztos, hogy én merülni fogok – mondta el lapunk érdeklődésére Mikucza Zsolt. – Szombaton 10 órától zenével, forralt borral és forró teával várjuk a bátor jelentkezőket, a kísérőket és az érdeklődőket, a merülés 12 órakor lesz. A rövid lubickolás után az átfagyott testek az óriási máglyánál melegedhetnek majd fel. Lesz sült gesztenye és zsíros kenyér is, remélem, jó hangulatban tudjuk megrendezni a rozmárok napját, amit most jótékony céllal hirdetünk meg. 

– Már korában is felvetődött bennem, hogy jó lenne ezeken a téli vízparti rendezvényeken egy becsületkasszát kitenni, hiszen mindig vannak segítségre szorulók. A napokban történt egy tragikus baleset, amelyben életét vesztette egy fiatal édesanya, ezért a szombati rendezvényen az árván maradt hároméves gyermeke megsegítésére gyűjtünk majd anyagi támogatást. Az adománygyűjtés jogi oldalát, a számlaszámot éppen ezekben a napokban intézem.

Címkék#levelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában