Röplabda

2022.01.28. 09:20

Jutalomsüti járt a tíz pont alatt megnyert szettekért

A Sportcentrum U21-es röplabdás leányai biztosan nyerték csoportjukat az alapszakaszban.

ML

A nyíregyházi lányok edzőikkel

Fotó: sportcentrum

Az U21-es bajnokság E csoportjában szerepel a Nyíregyházi Sportcentrum együttese, mégpedig kiválóan. Erdősné Balogh Erika tanítványai meggyőző teljesítménnyel zárták az alapszakaszt, hiszen a tizenhárom győzelem mellett mindössze egy vereséget szenvedtek. 

Kezdődik a rájátszás, ahol már nem lesznek könnyű meccseik. 

Öt hétcsapatos és egy nyolcas csoportban küzdenek a női röplabda NB II.-es és U21-es összevont bajnokság résztvevői. Utóbbiban, az E csoportban szerepel a Nyíregyházi Sportcentrum együttese. A mieink múlt vasárnap hazai pályán zárták az alapszakaszt, mégpedig a TFSE elleni szettvesztés nélküli győzelemmel. 

 

Erdősné Balogh Erika tanítványai meggyőző teljesítménnyel zárták az alapszakaszt, hiszen a tizenhárom győzelem (tízszer szettvesztés nélkül) mellett mindössze egy jászberényi vereség jelenti az apró pacnit a dolgozaton. 

 

Debrecen és Jászberény 

 

– Az összevont alapszakasz egyik hátránya, hogy elég sok gyengébb együttes került minden csoportba – kezdte az alapszakasz értékelését Erdősné Balogh Erika. – Igazi tétmeccsünk így kevés volt, gyakorlatilag csak a Debrecen és a Jászberény elleniek. Arra viszont nagyon jó volt, hogy meccsrutint szerezzenek a lányok, és hétről hétre játszhassanak. A végén már külön motivációt kellett találni, így a 10 pont alatti szettekért jutalomsüti járt – ez egy kicsit feldobta őket. 

A kiírás alapján az alapszakaszt követően különválnak az NB II.-es és az U21-es csapatok. Utóbbiak négy hármas csoportot alkotva kezdik meg a rájátszást. 

 

Négy torna következik 

 

– A hat csoportból a legjobb két-két U21-es került a rájátszásba – tért rá a folytatásra Erdősné Balogh Erika. – Négy tornát rendeznek, ezeken mindenki két meccset játszik, a győztesek automatikusan jutnak az országos döntőbe. A csoportmásodikokra újabb torna vár, ahonnan ketten juthatnak a hatos döntőbe. Ez egy háromnapos torna lesz, a rendezés jogára pályázni lehet. 

– A lényeg az, hogy innentől már nem lesznek ilyen könnyűek a meccseink. Egyébként gratulálok a lányoknak az egész alapszakaszban nyújtott teljesítményükhöz! Sokat fejlődtünk, de még sok munka vár ránk, ha szeretnénk a céljainkat elérni – mondta végezetül Erdősné Balogh Erika.  

 

Röplabda

Női NB II.–U21, E csoport 

1. Sportcentrum 14 13 1 40:7 38

2. DEAC 13 10 3 31-13 29

3. Jászberény 13 9 4 29:14 27

4. Eötvös DSE 13 7 6 28:20 23

5. TFSE 13 5 8 18:28 16

6. Eger VSI 13 4 9 20:30 14

7. DVTK 14 5 9 16:36 11

8. Kistex 13 – 13 5:39 1

A Sportcentrum U21-es csapatának játékosai: Bodnár Eszter, Rufin-Martinez Lilian, Farkas Gréta, Vári Zsófia, Tolnai Viktória, Rufin-Martinez Natali, Bogár Dorina, Székely Eszter. Edző: Erdősné Balogh Erika. Másod­edző: Liszkai Pál. Erőnléti edző: Morvai Anna 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában