Kosárlabda

2022.01.18. 09:25

Magabiztos győzelemmel kezdte az esztendőt a Sunshine-NyíKSE

A nyíregyháziak magabiztos játékkal gyűjtötték be a két pontot.

KM

Vida Zoltán az utolsó negyedben játszott ponterősen

Fotó: szakosztály

Az NB II.-es Sunshine-NyíKSE múlt pénteken a Mezőberény ellen játszotta az esztendő első bajnoki mérkőzését. Igaz, a Békés megyeiek nem teljes kerettel érkeztek, de a legjobbjaik álltak fel a nyírségiek ellen. A feldobást követően az első negyed 7. percéig kiegyenlített volt a küzdelem, felváltva estek a kosarak. 

A NyíKSE nehezen vette fel a ritmust és a vendégcsapat is rendre betalált, de a negyed végére Gáspár két sikeres büntetőjével és két mezőnykosarával sikerült 6 ponttal meglépnie a hazai gárdának. A második negyed hazai részről Földesi két triplájával indult, ez egy kicsit felpörgette a csapatot, és a negyed végére a berényiek is fáradni kezdtek, így az első félidőt 13 pontos vezetéssel zárták a nyíregyházi legények. 

 

Tovább nyílt az olló 

 

A félidőben a vendégcsapatnak sikerült kipihennie magát, lendületesen kezdték a 3. negyedet, így visszajöttek 8 pontra, de a NyíKSE is magához tért, Vida vezetésével és 3 kosarával 11-re növelte előnyét a negyed végére. A záró etapban tovább nyílt az olló, egy 11 pontos futással és a negyed végéig kitartó lendülettel 26 pontos győzelemmel zárta a mérkőzést a nyíregyházi csapat. 

A Sunshine-NyíKSE január 21-én hazai pályán a BKG-PRIMA Akadémia Debrecen csapata ellen folytatja a sorozatot. 

 

Kosárlabda: NB II.

 

Sunshine-NyíKSE–Mezőberényi KK  76–50 (17–11, 17–10, 14–16, 28–13) 

NyíKSE: Savic, Zajácz 10/6, Gáspár 12, Földesi 19/15, Asztalos 9. Csere: Vida 12/6, Bolden 5, Csirpák 3, Bíró 3, Tisza 3. Vezetőedző: Kovács Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában