Kézilabda

2022.01.18. 08:30

Máthé Dominikék sorsa saját kezükben van az Eb csoportkörének utolsó meccsén

Válogatottunk tehet a továbbjutásért.

KM

Máthé Dominik

Fotó: Magyar Nemzet, Mirkó István

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap este megverte Portugáliát (31–30), ezzel a saját kezében maradt a sorsa. A későbbi meccsen Izland 29–28-ra legyőzte Hollandiát, amivel az is kiderült, hogyan juthatnak tovább a mieink. A középdöntőbe a csoportok első két helyén végzett csapatai jutnak be. A magyar együttes jelenleg csak harmadik a kvartettjében, de még továbbléphet, biztos továbbjutó pedig még nincs a csoportban.

 

Kedden zárul a csoportkör 

 

A mieink a hibátlan mérleggel élen álló Izland ellen zárják a csoportkört. A legbiztosabb forgatókönyv, ha legalább két góllal ­győzünk, ez esetben nincs szükség további számolgatásra. Az is biztos, hogy kiesünk, ha kikapunk az északiaktól. A további lehetséges kimeneteleket összeállításunkban olvashatja. 

A Magyarország–Izland összecsapást kedden 18 órakor, a Hollandia–Portugália meccset 20.30-kor rendezik.  

 

Válogatottunk így juthat tovább a középdöntőbe

 

Továbbjut a magyar válogatott (a csoport első két helyezettje kvalifikál a középdöntőbe): 

– ha az utolsó mérkőzésen több pontot szerez Izland ellen, mint Hollandia Portugália ellen. Ebben az esetben Magyarország és Izland jut tovább, a mieink egy vagy két pontot vinnének a középdöntőbe. 

– amennyiben a mieink legyőzik Izlandot, és Hollandia is nyer Portugália ellen, akkor hármas körbeverés alakul ki. Ebben az esetben a három csapat – Magyarország, Izland, Hollandia – egymás elleni gólkülönbsége dönt. Ha a mieink kettővel megverik Izlandot, akkor biztosan továbbjutnak. Ebben az esetben Magyarország és Hollandia jutna tovább. 

– ha a mieink döntetlent játszanak Izland ellen, akkor Izland biztosan a csoport élén zár. Amennyiben Hollandia szintén egy pontot szerez az utolsó körben, akkor jobb egymás elleni eredménye miatt megelőzi a magyar válogatottat – ha kikap, akkor a magyar csapat jut tovább, s egy pontot visz tovább a középdöntőbe. 

Búcsúzik a magyar válogatott, ha kikap Izlandtól. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában