Labdarúgás

2022.01.24. 10:02

Nagy sikerrel zárult az első Socca konferencia

Hétvégén a Socca Hungary szervezésében első alkalommal került megrendezésre az Országos Kispályás Labdarúgó Konferencia Telkiben.

Fotó: Socca Hungary

A rendezvényen több hazai szabadidősport szervezet vezetője, sportszakember és a honi kispályás labdarúgás képviselője vett részt. 

A konferencia megnyitóján Csuhai Tibor, a SOCCA Kispályás Magyar Labdarúgó Sportszövetség elnöke bejelentette a szervezet országos szövetséggé alakulását. Dr. Sáfár Sándor, EMMI miniszteri biztosa sok sikert kívánt a labdarúgás széles hátországát biztosító kispályás szervezetnek. 

Iglói-Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályvezetője a mexikói Socca vb kapcsán támogatásáról biztosította a tornára kijutott magyar válogatottat. A rendezvényen megjelent és előadást tartott Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki a COVID vírus és annak sportolókra gyakorolt hatását elemezte. 

Prof. Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja bemutatta az egyetemi klub felépítést, a sportszakember képzést, a Debrecenben zajló, országosan is elismert hírű Buzánszky kispályás labdarúgó tornát. Az első Socca Kispályás Labdarúgó Konferencián megjelent Tom Nash és Jenna Nash, a Nemzetközi Socca Szövetség (ISF) külkapcsolatokért is felelős alelnöke és helyettese. Csuhai Tibor, a Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Sportszövetség elnöke a Fülöp családdal együttműködve létrehozta a Fülöp Márton Díjat, amellyel jövő évtől kitünteti a SOCCA sportág legjobbjait.

A Magyar Socca Szövetség célja, hogy összefogja az amatőr labdarúgó társadalmat. Csuhai Tibor, a Socca Szövetség elnöke meghívta a konferenciára a Teqball és Padbol képviselőit, akik szintén a szabadidős labdarúgás reprezentánsai. A Teqball és Padbol bemutatkozója után, Móré Bendegúz a Socca szövetség regionális igazgatójának előadásával zárult a rendezvény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában