Kézilabda

2022.01.29. 09:27

Nem keresnek kifogásokat

A Dunaújváros, a Kisvárdához hasonlóan továbbjutott a Magyar Kupában.

BB

Fotó: Shutterstock

A kéthetes nagy menetelés utolsó állomásaként vasárnap a Dunaújvárost fogadja bajnoki mérkőzésen a Kisvárda Master Good SE. A szabolcsiak a mögöttük hagyott időszakban a Vác elleni vereség mellett döntetlent játszottak az MTK otthonában, hazai pályán legyőzték az Érdet, szerdán pedig továbbjutottak a Magyar Kupában, így önbizalommal telve várhatják az összecsapást. 
A Dunaújvárosnál jelentős játékosmozgás volt a nyáron, hiszen Anasztaszija Babovics, Ferenczy Fruzsina, Schatzl Natalie, Mihály Petra, Jovana Jovovics, Barján Bianka, Román Dorina, Teodóra Moutsogianni és Szanja Dabevszka is máshová igazolt. Érkezett hozzájuk két fiatal tehetség a boglári akadémiáról Kukucska Viktória és Farkas Johanna személyében, valamint öt külföldi játékos, s Békéscsabáról ide tette át a székhelyét kölcsönjátékosként a Loki kézilabdázója, Borgyos Panna. 
Vágó Attila tanítványai a rajtnál behúzták a két „kötelezőt” a Szombathely és a Budaörs csapata ellen, ám a Váctól otthon, a Mosonmagyaróvártól idegenben szenvedtek nagy különbségű vereséget, majd a Siófok ellen sem jártak sikerrel. A Fradi elleni vereségük papírforma volt, innentől azonban felfelé vezetett az útjuk: sikerek az Érd, az MTK és a Fehérvár ellen, aztán Debrecenben kaptak ki, idei első bajnoki fellépésükön a Vasas otthonából távoztak pont nélkül. Szerdán a Magyar Kupában az MTK-t fektették két vállra hazai pályán, és a Kisvárdához hasonlóan bejutottak a legjobb nyolc közé. 
 


Megvan bennük az erő 

 


– Rövid időn belül ez lesz az ötödik mérkőzésünk, a találkozók közötti rövid időszakban eddig jól megoldottuk a csapat frissítését, regenerációját. Panaszkodhatnék, hogy sok meccsünk volt, de én örülök, hogy játszhatunk, pályán lehetünk. Nem szabad kifogásokat keresni, ezt a feladatot is meg kell oldani – mondta el lapunk érdeklődésére Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője, majd rátért a vasárnapi mérkőzés esélyeire. 


– A Dunaújváros egy karakteres, jó csapat, amelyben a fiatalok és a tapasztalt, rutinos játékosok jó egyveleget alkotnak. Azt gondolom, hogy bennünk megvan az az erő, az a tudás, hogy egy ilyen találkozót megnyerjünk hazai pályán, szép lezárása lenne ennek a minisorozatnak. Ez a félév utolsó mérkőzése, kiemelten kezeljük, a lányok is nagyon motiváltan készültek az összecsapásra. BB 
 

Borítókép: Mérai Majáék győzelemmel zárnák a félévet | Fotó: KM-archív/Sipeki Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában