Fatum-Nyíregyháza

2022.01.26. 08:59

Sikeres első lépés

A Fatum fontos győzelemmel kezdte a bajnokság második körét.

MK

Hétfőn Cicic Marija osztogatta a labdákat a társaknak

Fotó: Dodó Ferenc

Nehéz időszakon van túl a Fatum-Nyíregyháza, és csak bízhatunk abban, hogy a rossz periódusról valóban múlt időben írhatunk. A csapat hétfői mérkőzése mindenesetre reményt ad erre. 

Az Extraliga címvédője december elseje után játszott újra bajnokit. Fontos, hogy végre nyert az utóbbi időben több változáson átesett gárda. Ezt azért kell kiemelni, mert az elmúlt hónapok nem a sikerekről szóltak. A Fatum november 18-án megverte a Szent Benedek Röplabda Akadémiát a bajnokságban, azóta háromszor nyert meccset, mindegyiket a sereghajtó DVTK ellen (kétszer a kupában, egyszer az Extraligában találkoztak a felek). Egy BL-vereség és a Balatonfüred elleni Magyar Kupa-kiesés után az volt a cél, hogy a játékosok a Kaposvár ellen újra megérezzék a győzelem ízét. 

 

Kemény időszak előtt 

 

– Nagyon jó érzés volt végre nyerni és remélhetőleg rálépni a győztes ösvényre – értékelt a 3:0-s siker után a nyíregyházi csapat vezetőedzője, Németh Szabolcs. 

– Fontos volt egy magabiztos győzelem. Mondhatni, végig kézben tartottuk a mérkőzést. A második szett elején ugyan jött egy rövidzárlat, egy hatról kellett zárkóznunk, de nyolcnál már mi vezettünk. Akkor találtak egy pici fogást a nyitásfogadásunkon, de szintet tudtunk váltani védekezésben, és a lányok betartották a taktikát, amit elterveztünk. Elszántak voltak, mentek minden labdáért, amire nagy szükség van, ha hátrányban van a csapat. Fontos volt, hogy ilyen mérkőzés legyen mögöttünk és sikerrel kezdjük az alapszakasz második körét, mert nagyon kemény időszak vár ránk. 

A Fatumnál jó játékkal mutatkozott be Cicic Marija, a csapat új feladója. Németh Szabolcs elmondta, a kombinációk már látszódtak, a precizitáson még dolgozni kell, de jó alapokat látott. A feladó és a társak játékkapcsolata tovább javulhat a héten, ami remélhetőleg újabb győzelmekhez vezet – elsőként szombaton, az Újpest otthonában. 

 

Röplabda

A női Extraliga állása

1. Békéscsaba 8 8 - 24:6 22

2. Nyíregyháza 8 6 2 21:8 18

3. Szenet Benedek 7 5 2 17:8 15

4. Vasas 7 5 2 17:10 15

5. Kaposvár 8 3 5 12:16 10

6. UTE 8 3 5 11:17 8

7. MTK 8 1 7 6:22 4

8. DVTK 8 - 8 3:24 1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában